Til hovedinnhold
julemat

Perfekt julekake

Det blir jul uansett, men den blir mye mer velsmakende med fersk julekake! Her er oppskriften som gjør den ekstra god.

Perfekt julekake

40min / 2t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

helmelk

hvetemel (+ mer til utbaking og justering)

sukker

salt

kardemomme

egg

tørrgjær

smør

rosiner

egg til pensling

Fremgangsmetode

Legg rosinene i en bolle med lunkent vann.
Varm melken til den blir fingervarm, 37 ˚C, og hell den i bakebollen. Tilsett mel, sukker, salt, kardemomme, egg og tørrgjær.
Elt på middels hastighet i 5-10 minutter til deigen er jevn og glatt.
Ha i smør i terninger og elt videre i 5-10 minutter.
Hell av vannet på rosinene og la de elte med siste minuttene, slik at de er godt fordelt i deigen.
Dekk bakebollen med et klede og la heve i 1 time på et lunt sted.
Skrap deigen ut av bakebollen og bruk så lite av melet du har igjen som mulig for å få en fin deig å jobbe med. Elt lett sammen og bruk godt melet bakebord for å forme kaken.
Legg kaken over på bakepapirkledd stekebrett og dekk med et kjøkkenklede.
La etterheve i 30 minutter, mens ovnen varmer seg opp til 180 ˚C over- og undervarme.
Visp sammen egget og pensle kaken forsiktig. Bruk en skarp kniv og lag noen snitt i overflaten.
Stek kaken midt i ovnen i 30-40 minutter, til den er gyllen under og du kan høre en hul lyd når du banker på den.
Avkjøl på rist og nyt deilig julekake med smør og brunost på.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆