Til hovedinnhold
kylling

Saftig kyllingsalat med grillet kylling

Gjør sommermaten enkel for deg selv – kjøp en grillet kylling, og prøv denne friske sommersalaten med deilig urtedressing!

Saftig kyllingsalat med grillet kylling

10min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

hjertesalat (strimlet)

ruccolasalat

agurk (i biter)

gul paprika (i biter)

reddiker (delt i to)

kidneybønner

hel grillet kylling

nøtter (fks. valnøtter, hasselnøtter, pekannøtter, ristet)

Urtedressing:

lettrømme

majones

hvitløk (presset)

fersk koriander (finhakket)

frisk gressløk (finhakket)

revet limeskall (ca. 1 lime)

grovt flaksalt

pepper

Fremgangsmetode

Urtedressing

Rør sammen lettrømme, majones, presset hvitløk og finhakkede urter.
Smak til dressingen med revet limeskall, flaksalt og nykvernet pepper. Dressingen kan oppbevares 2-3 dager i kjøleskapet.

Kyllingsalat

Rens, skyll og tørk grønnsakene godt. Del opp i passe store biter og ha i en stor salatbolle.
Skyll kidneybønnene og la de renne godt av seg. Bland sammen med resten av salaten.
Riv eller skjær kyllingen i store biter og ha over i salatbollen. Velg selv om du vil beholde skinnet på eller ikke.
Rist nøttene i en tørr stekepanne på sterk varme i noen minutter. Når du kjenner den gode aromaen fra nøttene og de begynner å svette litt og få farge, er de klare. Avkjøl.
Server kyllingsalaten med ristede nøtter, urtedressing og godt brød.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆