For alle dere som jobber på hjemmekontor og som trenger en oppmuntring midt på dagen; her er våre beste lunsjer, som du kan lage til hele familien.

En sunn og god lunsj er viktig for å holde arbeidsgleden og motivasjonen oppe på hjemmekontoret. Særlig i disse tider, hvor vi ikke kan spise lunsj sammen med kollegene våre, og må være på betryggende avstand fra andre mennesker. I slike tider blir smaken på maten kanskje enda viktigere, og lunsjen blir et viktig avbrekk i hjemmekontor-rutinene.

Derfor har vi samlet 5 deilige lunsjer til hjemmekontoret:

Pai med spinat og fetaost er god lunsj på hjemmekontoret.

Pai med spinat og fetaost er god lunsj på hjemmekontoret.

1. Pai med spinat og fetaost

Pai er som regel en sikker vinner, også på hjemmekontoret! Hemmeligheten bak en skikkelig god pai er et sprøtt og godt paiskall, som flaker seg når du setter gaffelen i den. Det er faktisk ikke så vanskelig å få til, bare følg våre tre gode tips!
Server gjerne en frisk grønn salat til denne lunsjen, så får du et mettende og godt måltid, som holder motivasjonen oppe noen timer til! Og klarer du ikke spise opp all paien, holder den fint noen dager i kjøleskapet og kan godt fryses ned, gjerne i porsjonspakker.
Oppskriften på pai med spinat og fetaost finner du her

Pastasalat med kylling er god lunsj på hjemmekontoret.

Ta gjerne med deg lunsjen ut på terrassen eller hagen, hvis det er vær til det.

2. Pastasalat med kylling og pesto

Denne pastasalaten er perfekt når du ønsker deg noe raskt og mettende til lunsj. Med utgangspunkt i denne oppskriften kan du bruke opp pastarestene fra gårsdagens middag (bare husk å oppbevare pastaen kaldt mellom måltidene) eller noen rester av brokkoli eller paprika. Ønsker du en litt kjappere variant, kan du bruke ferdiglaget pesto.
Oppskriften på pastasalat med kylling og pesto finner du her

Spansk omelett til lunsj på hjemmekontoret.

Ekte spansk omelett som lunsjmat er virkelig noe å se fram til!

Spansk omelett

Elsker du tapas kjenner du sikkert denne spanske klassikeren tortillas de patatas
godt fra før. Den gode nyheten er at denne omeletten er perfekt lunsjmat, rask å lage og en perfekt måte å få bruke opp potetrester fra middagen i går. Denne omeletten kan serveres varm eller lun, gjerne med grønn salat og brød til.
Oppskriften på ekte spansk omelett finner du her

Quiche lorraine til lunsj på hjemmekontoret.

Denne franske klassikeren kan lages både med og uten purre.

Quiche Lorraine

En klassisk quiche Lorraine består kun av bacon og eggestand, men vi har tilsatt litt purre for ekstra god smak. Når du først har laget paiskallet, kan du egentlig fylle det med det du har tilgjengelig i kjøleskapet. Andre gode paikombinasjoner er ost og skinke, brokkoli og bacon, og røkelaks og asparges. Har du lyst på flere pailunsjer kan du jo lage doble paioppskriften og ha resten av paideigen i kjøleskapet.
Oppskriften på quiche Lorraine med bacon og purre finner du her

Rekesalat er god lunsj på hjemmekontoret.

Denne rekesalaten er skikkelig luksuslunsj! Passer godt på både rugbrød og i bagett.

Rekesalat

Finnes det bedre påleggsalat enn fersk rekesalat? Med denne kremete rekesalaten pluss noen kokte egg eller avokadoskiver kan du lage verdens beste rekesmørbrød. Det er en skikkelig luksuslunsj som får opp humøret på de tunge hjemmekontor-dagene. Her kan du selvfølgelig bruke rekerester hvis du har, eller bruke frosne reker fra butikken. Hvis du nå får kjempelyst på rekesalat men bare har frosne reker i fryseren, så kan du følge dette tipset: gi reken en kjapp runde kokende, lettsaltet vann før du avkjøler dem raskt i iskaldt vann.
Oppskrift på rekesalat finner du her

TRENGER DU FLERE MIDDAGSTIPS? HER ER MANGE DEILIGE OPPSKRIFTER!