Denne pølsegryta er perfekt på mer enn én måte! Enkel og kjapp å lage, sunn og god, og alle ingrediensene skal i samme gryta. Nesten null oppvask med andre ord!

Det er ikke alltid man har lyst eller tid til å bruke lang tid på kjøkkenet, men det betyr jo ikke at man ikke har lyst på god mat!

Heldigvis finnes det gode løsninger på det, og det er denne pølsegryta er perfekt eksempel på!

Italienske smaker

Pølsegryte er perfekt når du ikke vil bruke lang tid på kjøkkenet, men samtidig har lyst på digg mat. Lite oppvask er det også. Prøv vår sunne pølsegryte!

Pølser er noe vi nordmenn både elsker og spiser mye av. Det fine med pølser er at de kan varieres i det uendelige.

I vår pølsegryte kombinerer vi pølsene med klassiske italienske smaker: Løk, hvitløk, timian og tomat.

Fordi vi i denne pølsegryta bruker litt tid på tomatsausen før vi tilsetter de andre ingrediensene, får vi en fantastisk fyldig og smaksrik tomatsaus som danner basen for gryteretten vår. 

Før du har i tomatene, er det viktig at du surrer litt løk til den blir myk og gyllen. Pass på å røre ofte, slik at løken ikke blir brun. Disse minuttene vil betale seg i smak!

Om du vil lage helgekos med pølser, er denne oppskriften genial.

Superfood

Til denne deilige pølsegryta har vi valgt å bruke kikerter. Kanskje er du vant til å spise kikerter, kanskje ikke, men vi kan avsløre at kikerter er helt utrolig sunne. Ikke bare er de gode og litt nøtteaktige i smaken, de inneholder mye mer proteiner og fiber enn poteter.

Ifølge kostholdsekspert og lege Fedon Lindberg er de også betennelsesdempende, og gir oss stabilt blodsukker. Rene supermaten, altså! 

Du kan kjøpe tørkede kikerter og vanne dem ut og koke dem, men vi synes det tar for lang tid, og har derfor valgt å benytte oss av kikerter på boks klare til bruk.

Bønner er en annen genial ingrediens når du vil erstatte poteten. Smaker aller best i gryter med meksikansk vri.

Grønn og skjønn

Pølsegryte er perfekt når du ikke vil bruke lang tid på kjøkkenet, men samtidig har lyst på digg mat. Lite oppvask er det også. Prøv vår sunne pølsegryte!

Og som om ikke pølsegryta allerede er full av sunne ingredienser, topper vi det hele med spinat.

Skipperns egen favoritt er aromatisk og mild i smaken, og passer derfor godt sammen med mange ulike råvarer.

Siden spinaten her skal i pølsegryta og dermed varmebehandles, er det beste valget Savoyspinat.Spinaten er en skikkelig supergrønnsak som er full av kostfiber, gode vitaminer og mineraler. Den gjør også gryta vår grønn og lekker.

Nesten null oppvask!

Siste prikken over i’en på pølsegryta, fikser du rett før du serverer. Idet du er klar til å sette gryta på bordet, skviser du en halv sitron over og drysser på den hakkede persillen. Ikke vær redd for at pølsegryta blir sur - det gjør den ikke!  Sitronen gir tomatsausen en fresh smak som gjestene garantert kommer til å sette pris på!

Og når gryta er skrapt og innholdet fortært, er oppvasken enkel: Du har bare brukt denne ene gryta, en sleiv, en skjærefjøl og en kniv. Det må vi vel trygt kunne kalle nesten null oppvask?

Liker du at gryta varmer litt ekstra i munnen? Da anbefaler vi å også prøve denne indiske hønsegryten.

Pølsegryte med kikerter og spinat

Til 4 personer: 

4 ss olivenolje

600 g wienerpølser (du kan også bruke andre typer pølse)

2 gule løk, skåret i skiver

2 fedd hvitløk, most

4 kvister fersk timian (bruk 0,25 ts tørket om du ikke har fersk)

400 g tomater finhakket fra boks

800 g kikerter (2 bokser)

2 dl kyllingkraft/kyllingbuljong

200 g spinat

0,5 sitron 

2 ss fersk persille, finhakket

Slik gjør du:

Pølsegryte er perfekt når du ikke vil bruke lang tid på kjøkkenet, men samtidig har lyst på digg mat. Lite oppvask er det også. Prøv vår sunne pølsegryte!

Varm 2 ss olivenolje i en gryte og tilsett løkskivene. La det steke på middels varme i ca 8 minutter og rør om ofte. De skal bli gylne, ikke brune. Tilsett hvitløk og timianbladene og skru ned varmen. La det deretter steke videre i 2 minutter.

Hell over de finhakkede tomatene og kyllingkraften, rør om og skru opp varmen. La det hele småkoke i 10-15 minutter til sausen har tyknet. Tilsett så pølser og kikerter, og la det hele trekke i 5-10 minutter.

Vask deretter spinaten godt og ha den i et dørslag. Kok opp en liter vann og hell det kokende vannet over spinaten. La den stå til den har kjølnet litt før du heller spinaten i pølsegryta.

Skvis over sitron og pynt med persille, og vips er pølsegryta klar! Server gjerne med litt godt brød til.

TRENGER DU FLERE MIDDAGSTIPS? HER ER MANGE DEILIGE OPPSKRIFTER!