Til hovedinnhold
middagstips

Brennende kjærlighet - dansk kosemat

La de inspirere av danskene og lag en stor porsjon Brennende kjærlighet til de du er glad i. Du kommer garantert til å vinne noen hjerter – og mager.

Brennende kjærlighet - dansk kosemat

35min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

mandelpoteter

sellerirot (evt. pastinakk eller persillerot)

smør

bacon i biter

sjampinjong (i skiver)

grønt eple (i båter)

fersk rosmarin

melk

smør

sterk sennep

salt

pepper

gulost

finhakket gressløk

nykvernet pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Skrell potet og sellerirot, skjær i mindre biter og kok møre i usaltet vann.
Smelt smør i en stekepanne på middels til sterk varme. Stek baconterningene til de begynner å få farge og blir litt sprø. Løft ut av pannen og hold varmt til servering.
Stek soppskivene i baconfettet til de begynner å falle litt sammen og får god stekefarge
Skrell eplet og skjær båter. Ha eplebåtene og rosmarin i stekepannen sammen med soppen. La alt surre ca. 1 minutt. Hold varmt til potetmosen er klar.
Hell av kokevannet på potetene og selleriroten. Mos grønnsakene med en potetpresse slik at du får en helt klumpfri mos. Bruker du stamper eller gaffel blir stappen grovere.
Tilsett smør og sennep og rør om til alt har smeltet inn i potetmosen.
Varm opp melken og tilsett litt og litt under omrøring til mosen får en fin og kremet konsistens. Rør til slutt inn revet gulost.
Fordel potetmosen på et fat eller en ildfast form som er oppvarmet. Topp med stekt sopp, eplebåter og baconterninger. Dryss over finhakket gressløk og nykvernet pepper.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆