Til hovedinnhold
middagstips

Brokkoligrateng med makaroni og ost

Ikke kast brokkolistilken! Bruk den heller i en fargerik og god brokkoligrateng med makaroni og ost. Den sunne grønnsaken har aldri smakt så godt.

Brokkoligrateng med makaroni og ost

35min / 25min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

smør

brokkoli (evt. 1 stk brokkoli og 1 stk blomkål)

makaroni

vårløk (i biter)

egg

melk

hvitløk, finhakket

blåmuggost (fks. Tine Selbu Blå, smuldret)

revet gulost

salt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 220˚C. Gni en stor ildfast form inn med litt smør.
Del brokkoli i små buketter. Skrell stilken og skjær i staver.
Kok makaroni i lettsaltet vann til pastaen så vidt er kokt. Det skal være litt tyggemotstand. Tilsett brokkolien når det gjenstår 2-3 minutter av koketiden.
Hell av kokevannet og la alt renne godt av seg.
Skyll og rens vårløken og skjær i 1-2 cm lange biter. Bland sammen med brokkoli og makaroni og ha over i den smurte formen.
Visp sammen egg, melk, finhakket hvitløk, smuldret blåmuggost og revet gulost. Smak til med salt og pepper og hell over den ildfaste formen.
Stek midt i ovnen i ca. 25-35 minutter, til eggestanden har stivnet og osten på toppen har smeltet

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆