Saftige spareribs, hjemmelaget bbq-saus og coleslaw et veldig godt alternativ når du er sulten på enkel grillmat med mye smak.
Spareribs, coleslaw og hjemmelaget BBQ-saus er perfekt sommermat – uansett vær. Det deilige grillmåltidet er klart på 30 minutter.
Slik tilberedes spareribs
Marinerte spareribs går så fort å lage at det nesten ikke er behov for ventepølser. Det saftige kjøttet koser seg på indirekte varme på grillen mens du lager tilbehøret.
Se etter Coop Spareribs neste gang du er på Coop Marked & Matkroken!
Prøv også: Saftige sommerkoteletter med makaronisalat

Rett før servering pensles kjøttet med hjemmelaget bbq-saus og legges et par minutter på direkte varme. Sukkeret i sausen karamelliseres av den sterke varmen og gir ekstra god smak.
Er det ikke grillvær, kan spareribsene varmes i ovnen en halvtimes tid. Det blir minst like godt!
Sommerens beste grilltilbehør?
Coleslaw er en enkel råkostsalat med majonesbasert dressing som er svært vanlig å servere til grillmat, spesielt i Sørstatene i USA hvor det nærmest er utenkelig i å servere grillmat uten dette som tilbehør. Den lett syrlige salaten passer spesielt godt til marinerte kjøttstykker, grillpølser, hamburgere og frityrstekt fisk, som i fish and chips. Coleslaw passer også godt til roastbeef og spekemat.
Prøv coleslaw til spekemat: Slik lager du et fristende spekefat
Vi har brukt helt vanlig 7 % eddik og litt syrlig eplejuice for å få den karakteristiske, søte og syrlige smaken på dressingen. Ananasjuice og andre typer eddik kan også brukes. Smak deg frem til dressingen du liker best.

Oppskrift på spareribs, coleslaw og hjemmelaget BBQ-saus
Til 4 porsjoner trenger du:
- 1,6 kg Coop Spareribs BBQ (2 pk.)
Coleslaw:
- 0,5 hodekål (ca. 500 g), strimlet
- 2 stk gulrot (ca. 200 g), revet
- 2 ss sitronsaft
- 0.5 ts salt
- 1 ss sukker
- 1 dl majones
- 2 ss eplejuice
- 1 ss eddik
- 1 ts revet sitronskall
- 0.25 ts pepper
BBQ-saus:
- 0,25 rødløk
- 2 fedd hvitløk
- 2 dl ketchup
- 3 ss sterk kaffe
- 1 ss brunt sukker
- 0,5 ss limesaft
- 0,5 ts Chili Explosion
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Spareribs: Varm opp grillen, helst med ulike soner for direkte og indirekte varme.
- Legg sidene med spareribs på indirekte varme i ca. 25-30 minutter. Snu noen ganger underveis.
- Coleslaw: Skjær kål i tynne skiver og riv gulrot på grovt rivjern. Har du rester av rødkål kan det også brukes. Bland grønnsakene sammen i en stor bolle.
- Hell over sitronsaft, sukker og salt. Bland godt og la det stå i 5 minutter.
- Rør sammen majones, eplejuice, eddik og revet sitronskall. Smak til med nykvernet pepper og mer sukker, salt og sitronsaft om nødvendig.
- Hell dressingen over grønnsakene og vend om. Coleslaw kan lages på forhånd og oppbevares i kjøleskapet til servering.
- BBQ-saus: Bruk stavmikser eller food processor til å kjøre alle ingrediensene til en tykk, jevn saus. Smak til med salt og pepper. Sausen kan oppbevares i kjøleskapet 1-2 uker.
- Pensle BBQ-saus på begge sider når kjøttet nærmer seg ferdig. Grill spareribs på direkte varme i ca. 2 minutter på hver side for å få litt ekstra stekeskorpe. Server med coleslaw, ekstra BBQ -saus og grillede grønnsaker.
TRENGER DU FLERE MIDDAGSTIPS? HER ER MANGE DEILIGE OPPSKRIFTER!