Til hovedinnhold
grillmat

Spareribs med hjemmelaget coleslaw

Saftige spareribs, hjemmelaget bbq-saus og coleslaw er et veldig godt alternativ når du er sulten på enkel grillmat med mye smak.

Spareribs med hjemmelaget coleslaw

30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

Coop Spareribs BBQ (2 pakker)

BBQ-saus:

rødløk

hvitløk

ketchup

sterk kaffe

brunt sukker

limesaft

Chili explosion-krydder

salt og pepper (smak til)

Coleslaw:

hodekål (ca. 500 gram, strimlet)

gulrot (ca. 200 gram, revet)

sitronsaft

salt

sukker

majones

eplejuice

eddik

revet sitronskall

pepper

Fremgangsmetode

Varm opp grillen, helst med ulike soner for direkte og indirekte varme.
Legg sidene med spareribs på indirekte varme i ca. 25-30 minutter. Snu noen ganger underveis.
Pensle BBQ-saus på begge sider når kjøttet nærmer seg ferdig. Grill spareribs på direkte varme i ca. 2 minutter på hver side for å få litt ekstra stekeskorpe. Server med coleslaw, ekstra BBQ -saus og grillede grønnsaker.

BBQ-saus

Bruk stavmikser eller food processor til å kjøre alle ingrediensene til en tykk, jevn saus. Smak til med salt og pepper. Sausen kan oppbevares i kjøleskapet 1-2 uker.

Coleslaw

Skjær kål i tynne skiver og riv gulrot på grovt rivjern. Har du rester av rødkål kan det også brukes. Bland grønnsakene sammen i en stor bolle.
Hell over sitronsaft, sukker og salt. Bland godt og la det stå i 5 minutter.
Rør sammen majones, eplejuice, eddik og revet sitronskall. Smak til med nykvernet pepper og mer sukker, salt og sitronsaft om nødvendig.
Hell dressingen over grønnsakene og vend om. Coleslaw kan lages på forhånd og oppbevares i kjøleskapet til servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆