Til hovedinnhold
brød og bakst

Deilig quiche Lorraine med bacon og purre

Har du en fløteskvett til overs kan du imponere med quiche Lorraine til lunsj. Den nydelige, franske paien er full av smak og metter godt.

Deilig quiche Lorraine med bacon og purre

1t 45min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

Paibunn:

hvetemel

salt

kaldt smør (i terninger)

kaldt vann (evt. mer om nødvendig)

Fyll:

baconterninger

purre (finsnittet, eller 1 stilk vårløk)

egg

fløte

rømme

salt

nykvernet pepper

Fremgangsmetode

Paibunn

Bland sammen mel og salt. Smuldre inn smør til du har en sandaktig konsistens. Bruk gjerne fingrene, eller food prosessor med kniver, men jobb raskt uten å jobbe for mye med den.
Tilsett en og en spiseskje med kaldt vann til du har en formbar deig. Pakk deigen inn i plastfolie og legg i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
Kjevle deigen ut til og legg over en smurt paiform på 24 cm i diameter. La paibunnen henge godt over kanten og press lett ned for å bli kvitt luftlommene. Prikk bunnen flere ganger med en gaffel og trim kantene med en skarp kniv.
Dekk bunnen med bakepapir og hell over tørre erter eller tørr ris. Stek midt i ovnen i 10 minutter. Fjern bakepapiret med ertene/risen og stek videre i 5 minutter. Dette kalles å «blindsteke» paibunnen og gir et sprøtt og fint resultat.

Fyll

Brun baconterningene i en stekepanne og legg over på kjøkkenpapir for å bli kvitt overflødig fett.
Skyll purren godt og skjær i tynne ringer. Fordel utover paibunnen sammen med baconterningene.
Visp egg, fløte og rømme sammen til en luftig masse. Smak til med salt og pepper og hell deretter over paiskallet.
Stek paien midt i ovnen i 25-30 minutter, til eggestanden har stivnet. Avkjøl noen minutter før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆