Til hovedinnhold
snacks

Bruschetta med spekemat

Enklere og bedre festmat skal du lete lenge etter! Det blir garantert god stemning av sprø bruschetta med tomatsalat og spekemat!

Bruschetta med spekemat

5min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

baguette

olivenolje

tomater (i terninger)

rødløk (finhakket)

frisk basilikum (finhakket)

nykvernet pepper

grovt flaksalt (kan sløyfes)

hvitløk

spekepølse (eller spekeskinke, i tynne skiver)

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 225˚C. Skjær brødet i 2 cm tykke skiver og pensle med olivenolje på begge sider.
Legg brødskivene utover et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen i ca. 5 minutter. Brødskivene skal bli gylne i kantene.
Del tomatene i to og fjern frøene. Skjær tomatkjøttet i små terninger og ha i en skål.
Finhakk rødløk og basilikumblader og bland sammen med tomatene.
Hell over resten av olivenoljen og smak til med salt og pepper.
Del et hvitløksfedd i to på langs og gni snittflatene over brødskivene.
Rett før servering toppes brødskivene med tomatsalat og tynne skiver god spekepølse.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆