Til hovedinnhold
middagstips

Flesk og duppe

Hvis det er lenge siden du har hatt flesk og duppe til middag, bør du gjøre noe med det!

Flesk og duppe

30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

lettsaltet sideflesk

smør

Kålrotstappe:

kålrot

kremfløte

smør

salt

hvit pepper (sort pepper går også bra)

Duppe:

smør

hvetemel

melk

salt

pepper

stekefett (fra steking av sideflesket)

Fremgangsmetode

Skjær svoren av sideflesket og kutt det i skiver, rundt 1 cm tykke.
Ha smør i stekepannen og stek flesket sprøtt. La det renne av seg på et stykke tørkerullpapir, så det blir sprøtt.

Kålrotstappe

Skrell og kutt kålroten i biter. Ha i en kjele med vann og kok til kålrotbitene er møre.
Hell av vannet og la bitene dampe av seg litt i kjelen. Så moser du bitene og tilsetter fløte og smør. Mos så fint eller grovt du vil, og smaksett med salt og pepper

Duppe

I en tykkbunnet kjele smelter du smør og rører inn hvetemel. Spe med melken litt etter litt, og la duppen koke opp mellom hver gang du har i melk.
Når duppen er passe tykk, heller du i stekefettet fra pannen du har stekt flesk i. Rør godt, og smak til med salt og pepper.
Servér med kokte gulrøtter og poteter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆