Til hovedinnhold
middagstips

Saftige nakkekoteletter

Lyst på en lettvint, god og rimelig middag? Nakkekoteletter i ovnen blir ekstra saftige og møre – hver gang!

Saftige nakkekoteletter

35min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

småpoteter (delt i to)

gulrot (i biter)

rødbeter (i biter)

sellerirot (i biter)

rapsolje

soyasaus

flytende honning

tørket timian

salt

pepper

smør (til steking)

nakkekoteletter (à ca. 250 g pr stk)

sjalottløk (delt i to)

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 220 °C. Smør en ildfast form med olje eller smør.
Rens rotgrønnsakene og skjær i omtrent like store biter. Legg grønnsakene i den ildfaste formen.
Rør sammen olje, soyasaus, honning og timian. Smak til med litt salt og pepper. Hell blandingen over grønnsakene og bland alt godt sammen.
Sett formen på rist midt i ovnen og stek i ca. 20 minutter. Mens grønnsakene står i ovnen kan du forberede kotelettene.
Tørk nakkekotelettene godt på begge sider og krydre med salt og pepper.
Smelt smør i en stekepanne på sterk varme og brun kotelettene ca. 2 minutter på hver side.
Ta den ildfaste formen ut av ovnen og vend sjalottløk sammen med grønnsakene.
Legg kotelettene på toppen av grønnsakene, sett formen tilbake i ovnen. Stek videre i ca. 10 minutter, til kjøttet er gjennomstekt og grønnsakene er møre.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆