Til hovedinnhold
julemat

Enkel og god førjulsmiddag med juleskinke

Med juleskinke i hus er veien kort til deilige lunsjretter, smakfull brødmat og lettvinte hverdagsmiddager.

Enkel og god førjulsmiddag med juleskinke

40min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til juleskinke:

potet (i båter)

gul løk (i båter)

rapsolje

soyasaus

flytende honning

flaksalt (grovt)

pepper

røkt juleskinke (ferdig kokt)

persille (finhakket)

Stuede grønnsaker:

grønne erter (frosne)

aspargesbønner eller brekkbønner (frosne)

av kokevannet (etter koking av grønnsaker)

hvetemel

matfløte

muskatnøtt

salt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 225˚C. Skyll og tørk potetene godt og del i båter. Skrell løk og del i båter. Ha grønnsakene i en bolle.
Rør sammen olje, soyasaus og honning. Hell marinaden over grønnsakene og vend om. Krydre med salt og pepper.
Skjær juleskinken i skiver (0,5-1 cm tykke) og pakk inn i aluminiumsfolie.
Fordel grønnsakene utover på et bakepapirkledd stekebrett. Pass på at du ikke får med overflødig marinade, da kan grønnsakene lett bli vasne. Legg pakken med juleskinke ved siden av grønnsakene.
Stek midt i ovnen i 25-35 minutter, til potetene er møre. Vend om halvveis i steketiden.

Stuede grønnsaker

Gi erter og bønner et raskt oppkok i lettsaltet vann. Ta vare på kokevannet.
Visp sammen hvetemel og fløte i en skål.
Tilsett jevningen i kokevannet fra grønnsakene. Kok opp og la sausen småputre i ca. 5 minutter. Smak til med malt muskatnøtt, salt og pepper.
Rør inn erter og bønner og la dem bli varme igjen.
Dryss litt finhakket persille på juleskinken før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆