Til hovedinnhold
frukt og grønt

Fargerik rosenkålsalat med granateple

Rosenkålsalat med granateple, nøtter og byggryn kan nytes alene eller serveres som spenstig tilbehør til alt fra juleribbe til ovnsbakt laks.

Fargerik rosenkålsalat med granateple

20min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

byggryn (tørre)

fersk rosenkål

olivenolje

flaksalt (grovt)

granateple

appelsin (i båter)

ruccolasalat

ristede valnøtter (ca. 90 gram)

Sennepsdressing:

olivenolje

sennep

honning

sitronsaft

salt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Kok byggryn som anvist på pakken og avkjøl raskt.
Forvarm ovnen til 225 grader. Fjern de ytterste bladene og skjær av enden på rosenkålen. Del i to.
Fordel rosenkålen utover et bakepapirkledd stekebrett. Hell over olivenolje, dryss på salt og vend om. Stek midt i ovnen i 10-15 minutter, eller rosenkålen er blitt mykere og begynner å få farge.
Del granateplet og plukk ut kjernene. Del appelsinen i båter eller skjær ut fileter (båter uten skinn). Rist forsiktig valnøttene i en tørr stekepanne på middels sterk varme til de begynner å få litt farge.
Visp sammen olje, sennep og honning til dressingen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Bland sammen alle grønnsakene og frukten i en salatbolle og hell over dressingen. Dryss over ristede valnøtter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆