Til hovedinnhold
middagstips

Hjemmelagede fiskekaker med fargerik råkost og rømmedressing

Hjemmelagde fiskekaker er lett å bli hekta på! Dessuten fins det mye spennende tilbehør – hva med fargerik råkost, og en deilig rømmedressing?

Hjemmelagede fiskekaker med fargerik råkost og rømmedressing

30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

hvit fisk

salt

potetmel

pepper

revet muskatnøtt

egg

melk (spe til riktig konsistens)

Råkost:

gulrøtter

rødkål

rosiner

cashewnøtter

sitron

Dressing:

rømme

majones

gressløk

sitronsaft (smak til)

salt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Del fisken i terninger og kjør glatt sammen med salt i en matmølle med kniver til en jevn masse.
Ha i potetmel, krydder og egg og kjør til det er blandet inn. Spe med melken litt etter litt, til du har en passe fast konsisitens.
Smelt smør i en stekepanne og form små kaker ved hjelp av to spiseskjeer. Stek fiskekakene til de har fin stekefarge på den ene siden før du snur og steker ferdig på den andre siden.

Råkost

Bruk et juliennejern eller et rivjern og riv gulrot og rødkål i små strimler. Skjær sukkerertene i fine strimler på langs. Bland sammen med rosiner og cashewnøtter. Press over sitronsaft og vend alt sammen.

Dressing

Hakk opp gressløken og rør sammen med rømme og majones. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆