Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Fristende pai med laks

En pai med laks er både enkel å lage og stappfull av gode smaker. Sunt er det også!

Fristende pai med laks

45min / 1t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Paibunn:

hvetemel

salt

smør

egg

kaldt vann (spe med mer om nødvendig)

Fyll:

laks

revet ost

vårløk

erter

egg

crème fraiche

sterk sennep

friske timianblader

salt

pepper

Fremgangsmetode

Paibunn

Bland hvetemel og salt, og smuldre smøret i melblandingen til den blir som grov sand. Tilsett deretter egget og kna sammen.
Se om du trenger én eller to ss kaldt vann for å få deigen til å samle seg. Dekk deigen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i minimum 10 minutter.
Smør en paiform. Vi har valgt en avlang form, men du kan like gjerne bruke en rund (25 cm).
Etter 10 minutter tar du deigen ut av kjøleskapet, knar den litt varm og kjevler den ut. Legg deigen over formen og prikk bunnen med en gaffel. Sett formen i kjøleskapet i minst en halv time.
Sett stekeovnen på 180 grader.

Fyll

Skjær laksen i terninger og hakk vårløken.
Visp eggene med salt og pepper, og rør i creme fraiche og sennep.
Ta formen ut av kjøleskapet og legg laks, erter, vårløk og mesteparten av osten i formen. Hell over eggeblandingen og strø resten av osten på toppen. Sett formen midt i ovnen og stek i ca 45 minutter.
Server med en deilig salat med friske grønnsaker og kanskje noen jordbær i skiver.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆