Til hovedinnhold
salat

Gresk salat er den perfekte sommermaten

Gresk salat er nydelig sommermat! Med sesongens grønnsaker, oliven, oregano og fetaost smaker det akkurat som om du var på ferie i Hellas. Kkalí órexi!

Gresk salat er den perfekte sommermaten

10min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Gresk salat:

tomater

slangeagurk

grønn paprika

stor rødløk (eller 2 stk sjalottløk)

sort oliven

fetaost (terninger på glass i olje, eller fra kartong)

tørket oregano

fersk oregano (kan sløyfes)

Dressing:

olivenolje (gjerne ekstra virgin)

eddik (gjerne hvitvinseddik, eller sitronsaft)

grovt flaksalt

nykvernet pepper

Fremgangsmetode

Skyll og tørk grønnsakene.
Del tomat og agurk i munnfullstore biter. Skjær paprika i strimler og løken i tynne ringer eller skiver.
Bland sammen de oppkuttede grønnsakene og oliven på et fat eller i en salatbolle.
Del fetaosten i små terninger og fordel osten utover grønnsakene.
Rør sammen olivenolje, eddik, sitronsaft, salt og pepper. Hell dressingen over salaten.
Dryss til slutt over tørket oregano og pynt med fersk oregano hvis du har det. Server sammen med godt brød, eller som tilbehør til grillmat. Skal du servere salaten som tilbehør kan du beregne denne oppskriften til 6 porsjoner.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆