Til hovedinnhold
frukt og grønt

Grillet hjertesalat med deilig dressing

Lei av det samme tilbehøret til grillmaten? Prøv grillet hjertesalat. Det er raskt og enkelt, og med verdens beste asiatiske dressing har du deilig tilbehør til både fisk og kjøtt.

Grillet hjertesalat med deilig dressing

5min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

hjertesalat (middels store)

Asiatisk dressing:

finhakket rød chili

fersk revet ingefær

revet hvitløk (ca. 2 fedd)

eddik

flytende honning

soyasaus (eller mer, smak til)

limesaft (eller mer, smak til)

olivenolje

Servering:

sprøstekt løk

fersk koriander

Fremgangsmetode

Rens og finhakk chili, ingefær og hvitløk. Ha alt over i en skål eller bolle.
Hell over eddik, honning, soyasaus og limesaft. Spe med olivenolje mens du visper alt sammen. Smak til dressingen med mer sødme eller syre om nødvendig. Dressingen kan gjerne stå en times tid før den skal brukes.

Grillet hjertesalat

Fjern stygge blader og del hjertesalatene på langs. Behold stilken, den holder salaten samlet.
Legg salaten med snittflaten ned på en oppvarmet grill i 1-2 minutter. De skal ikke grille lenge, bare nok til de får litt farge og så vidt begynner å bli varme.
Ringle over dressing, sprøstekt løk og fersk koriander. Server med en gang.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆