Lei av det samme tilbehøret til grillmaten? Prøv grillet hjertesalat. Det er raskt og enkelt, og med verdens beste dressing har du deilig tilbehør til både fisk og kjøtt.

For mange er salat en selvfølge når de skal ha grillmat, men visste du at du kan legge hele salathodet på grillen? Grillet hjertesalat er klar på få minutter og passer til det meste.

210301-u18-marked-bannere-1200x800-GP.jpg

Slik griller du hjertesalat

Å grille hjertesalat er like enkelt som det høres ut. Du deler salathodet i to på langs og legger halvdelene med snittflaten ned på den varme grillristen. 2 minutter er alt som skal til, så er det klart for servering. Den korte steketiden gjør at salaten beholder sprøheten, mens varmen og bruningen gir litt mer smak.

Grillet hjertesalat med verdens beste dressing

Du kan også grille romanosalat og 80 talls-klassikeren kinakål på samme måte. Til og med sommerkål gjør seg godt på grillen – bare del i det store hodet i mindre båter.

Prøv også: Smørdampet sommerkål til spekemat

Verdens beste dressing

Prikken over i’en er dressingen. Chili, ingefær og hvitløk sammen med søt honning og salt soyasaus løfter den saftige, varme salaten til et nytt nivå. Smakene passer perfekt til all slags grillet fisk og kjøtt, men du kan også servere dette som en forrett. Beregn en halv hjertesalat per person.

Du kan også lage sitronvianigrette eller rømmedressing til

Grillet hjertesalat med verdens beste dressing

Oppskrift på grillet hjertesalat med asiatisk dressing

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 2 middels store hjertesalater
  • Sprøstekt løk
  • Fersk koriander

Dressing:

  • 1 ss rød chili, finhakket
  • 1 ss fersk ingefær, revet
  • 1 ss hvitløk, finhakket (ca. 2 fedd)
  • 1,5 ss eddik
  • 1 ss flytende honning
  • 3-4 ss soyasaus
  • 1,5 ss lime
  • 0,5 dl olivenolje

Slik gjør du:

  1. Start med dressingen: Rens og finhakk chili, ingefær og hvitløk. Ha alt over i en skål eller bolle.
  2. Hell over eddik, honning, soyasaus og limesaft. Spe med olivenolje mens du visper alt sammen. Smak til dressingen med mer sødme eller syre om nødvendig. Dressingen kan gjerne stå en times tid før den skal brukes.
  3. Fjern stygge blader og del hjertesalatene på langs. Behold stilken, den holder salaten samlet.
  4. Legg salaten med snittflaten ned på en oppvarmet grill i 1-2 minutter. De skal ikke grille lenge, bare nok til de får litt farge og så vidt begynner å bli varme.
  5. Ringle over dressing, sprøstekt løk og fersk koriander. Server med en gang.

TRENGER DU FLERE MIDDAGSTIPS? HER ER MANGE DEILIGE OPPSKRIFTER!