Til hovedinnhold
middagstips

Italiensk ostesmørbrød med tomatsalat

Det klassiske ostesmørbrødet får en nydelig Italiensk vri med mozzarella, Italiensk salami og fersk tomatsalat med god olivenolje. Her er det bare å glede seg til middag!

Italiensk ostesmørbrød med tomatsalat

15min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

2 porsjoner

Dette trenger du:

brød

meierismør

fersk mozzarella (ca. 1 pakke)

italiensk salami (eller annen pølse)

Ridderost (eller annen fast hvitost)

Enkel tomatsalat:

tomater

rødløk (i skiver)

god olivenolje

flaksalt

frisk basilikum

Fremgangsmetode

Smør et tynt lag smør på begge sider av brødskivene.
Skjær mozzarellaosten i skiver. Fordel osten på halvparten av brødskivene.
Legg på salami og ridderost. Topp ostesmørbrødene med de siste brødskivene.
Stek ostesmørbrødene i stekepanne på middels sterk varme. Snu når undersiden har blitt gyllen og sprø. Press ostesmørbrødet ned i pannen med stekepanne. Stek til osten har smeltet og alt er godt og varmt.

Enkel tomatsalat

Skjær tomat og rødløk i skiver
Ringle over god olivenolje, flaksalt og ferske basilikumblader.
Server tomatsalaten sammen med de rykende ferske ostesmørbrødene.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆