Fiskegrateng kan du enkelt servere hjemme, prøv den klassiske varianten med makaroni, eller varier med blomkålbuketter. Barna vil elske den!

Fiskegrateng er hverdagsmat som gjør det enkelt å like fisk for barn i alle aldre. I tillegg er gratengen en fleksibel oppskrift å lage, her kan du benytte det du har tilgjengelig og likevel smaker den nydelig.

 

Har du rester av kokt eller stekt fisk fra gårsdagen liggende i kjøleskapet er det perfekt å ha i gratengen. Har du ikke rester kan du bruke rå fisk, uten å koke eller steke den først, og likevel få en grateng med ferdig fisk som resultat.

Gratengen kan lages tradisjonell med makaroni som i oppskriften under, eller du kan bytte ut makaronien med blomkålbuketter, rotgrønnsaker i små terninger eller lage grateng med bare fisk og hvit saus med egg. Har du først lært deg å lage den tradisjonelle er det enkelt å variere og tilpasse etter innhold i kjøleskapet.

Prøv også hjemmelagete fiskekaker.

Fiskegrateng kan du enkelt lage hjemme, og den passer godt for både små og store. Oppskrift på hjemmelaget fiskegrateng.

Fiskegrateng lages ofte ved å skille eggene i gule og hvite, for så å vispe det hvite stivt. Man vender så forsiktig inn eggehvitene i fisk og saus for å få en så lufig og høy grateng som mulig. Men til hverdags er dette helt unødevendig å bruke tid og ekstra kjøkkenutstyr på.

La vispebollen forbli ren og rør heller bare inn eggene hele, altså både gule og hvite, i sausen. Resultatet blir likevel luftig og god fiskegrateng som garantert slår den frosne kjøpe-gratengen! Bare prøv så vil du se!

Tips:
* Spar oppvask ved å hoppe over stivpisking av eggehviter. Følg oppskriften under og få enkel, luftig og god fiskegrateng.
* Bytt ut makaroni med blomkålbuketter.
* Sløyf ertene, eller bruk en frossen blanding med flere småkuttede grønnsaker i stedet.
* Lag glutenfri fiskegrateng ved å bytte ut mel med glutenfritt mel og velg glutenfri makaroni.
* Doble oppskriften og lag en ekstra grateng. Hopp over stekingen, men la den heller avkjøle helt og legg den i fryseren. Vips! Hjemmelaget fiskegrateng i fryseren til en travel hverdag.

Fiskegrateng kan du enkelt lage hjemme, og den passer godt for både små og store. Oppskrift på hjemmelaget fiskegrateng.

Oppskrift på fiskegrateng 

Til 4-6 personer trenger du: 
400 g hvit fisk
2 ss smør
2 ss mel
5 dl melk
2 dl grønne erter
2 dl makaroni
1 ts salt
¼ ts muskat
3 egg
2 knekkebrød

Fiskegrateng kan du enkelt lage hjemme, og den passer godt for både små og store. Oppskrift på hjemmelaget fiskegrateng.

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.

2. Lag hvit saus ved å smelte smør, røre inn melet og så spe med litt og litt melk. Rør kraftig mellom hver gang, slik at du får en jevn saus uten klumper. Krydre med salt og muskat og la sausen småkoke i noen minutter for å fjerne melsmaken.

3. Del fisken i mindre biter. Du kan bruke både kokt, stekt eller rå fisk. Bruk det du har. Ha fisken i en ildfast form.

4. Trekk sausen av varmen og la den avkjøle litt før du rører inn ett og ett egg av gangen.

5. Vend inn ukokt eller kokt (alt etter hva du har) makaroni i sausen, og gjør så det samme med de grønne ertene. 

6. Hell sausen med makaroni og erter over fisken og bruk så en skje eller en slikkepott og vend det litt sammen slik at det blir blandet i formen.

7. Knus knekkebrødene og strø over.

8. Stek gratengen midt i ovnen i 35-40 minutter. La gjerne gratengen hvile 5-10 minutter før den serveres. Velbekomme!

TRENGER DU FLERE MIDDAGSTIPS? HER ER MANGE DEILIGE OPPSKRIFTER!