Hjemmelaget majones smaker ekstra godt og er verken tidkrevende eller vanskelig å lage selv. Med denne metoden er det gjort på under 1 minutt.

Du har kanskje sett profesjonelle kokker piske som gale i mange minutter for å lage majones, og tenkt at belønningen ikke er verdt innsatsen. Med en stavmikser slipper du langt billigere unna.

210301-u04-marked-bannere-1200x800-5.jpg

Majones på 10 sekunder

Start med å ha alle ingrediensene i en høy, smal beholder. Hold stavmikseren i bunnen av beholderen de første sekundene til du ser ingrediensene begynner å tykne til majones. Deretter drar du stavmikseren sakte oppover mens resten av oljen mikses inn. Hele prosessen tar omtrent 10 sekunder. 

dette trenger du til majones på 1-2-3

Slik lykkes du med hjemmelaget majones

For å lykkes med hjemmelaget majones er det viktig at alle ingrediensene har samme temperatur. Du velger selv om det skal være kjøleskapskaldt eller romtemperatur, men vi anbefaler det siste.

Selv om du gjør alt riktig kan det likevel hende at du ender opp med en tyntflytende «suppe» i stedet for en tykk, glinsende majones. Ikke fortvil, da kan du bare tilsette ett egg til og kjøre stavmikseren tålmodig på lav hastighet i bunnen av beholderen til majonesen tykner.

Oppbevar majonesen i en ren, tett beholder i kjøleskapet. Holdbarheten er 2-4 uker.

majones på 1-2-3

Oppskrift på hjemmelaget majones

Dette trenger du:

  • 1 egg
  • 1 ts eddik
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ts sennep
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2-3 dl rapsolje (eller annen nøytral matolje)

Slik gjør du:

  1. Sørg for at alle ingrediensene er romtempererte.
  2. Ha alle ingrediensene i en høy, smal beholder. Et Norges-glass for eksempel, eller den høye beholderen som følger med stavmikseren.
  3. Hold stavmikseren i bunnen av beholderen og kjør i noen sekunder til du ser at det begynner å tykne og danne seg majones. Dra deretter stavmikseren sakte oppover til alt er blandet. Hele prosessen tar 10-20 sekunder.

Denne oppskriften gir ca. 2,5 dl majones. For variasjon i smaken kan du tilsette revet hvitløk, ingefær, finhakkede urter, chilisaus eller krydder.

TRENGER DU FLERE MIDDAGSTIPS? HER ER MANGE DEILIGE OPPSKRIFTER!