Til hovedinnhold
frukt og grønt

Hjemmelaget potetmos

Verdens beste potetmos er hjemmelaget. Her er oppskriften som gjør det klassiske tilbehøret til stjerna på middagsbordet.

Hjemmelaget potetmos med et dryss gressløk, servert i lys skål, på hyggelig matbord med krydderurter.

45min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

mandelpoteter (uten skall)

melk

smør

salt

pepper

Fremgangsmetode

Skrell potetene og del i mindre biter. Kok dem møre i usaltet vann.
Varm opp melk og smør i en kasserolle til smøret har smeltet. Hold varmt til potetene er klare.
Hell av kokevannet på potetene. Bruk potetpresse for en helt klumpfri potetmos. Ønsker du en grovere konsistens kan du bruke en stamper eller mose med en gaffel.
Tilsett litt og litt av den varme væsken mens du rører godt og til du har den ønskede konsistensen. Bruk en kraftig ballongvisp for ekstra myk og kremet potetmos.
Smak til med salt og pepper.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆