Til hovedinnhold
kjøtt

Klassisk fårikål

Klassisk fårikål er tradisjon, og den lager seg selv mens du gjør noe annet.

Klassisk fårikål

2t / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Superenkel

Ingredienser

4 porsjoner

hodekål (ca. 1 1/2 kg)

fårikålkjøtt

hvetemel

hel sort pepper

salt

vann

poteter

Fremgangsmetode

Del 1 hodekål i båter.
Legg kål og 1 ½ kg fårikålkjøtt lagvis i en stor gryte.
Dryss 3 ss hvetemel, 3 ts hel pepper og 2 ts salt mellom hvert lag.
Hell på 4 dl vann og kok opp under lokk. La småkoke i ca. 2 timer. Spe ev på med litt mer vann underveis så det ikke koker tørt.
Kok potetene møre i lettsaltet vann, ca. 25 minutter. Server til fårikålen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆