Til hovedinnhold
middagstips

Klassisk langpannepizza i 80-tallsstil

Langpannepizzaen vekker minner fra tidligere tiår, men den er fortsatt hjertelig velkommen.

Klassisk langpannepizza i 80-tallsstil

20min / 1t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til langpannepizza:

hvetemel

salt

olje

fersk gjær

lunkent vann

Kjøttsaus:

kjøttdeig

gul løk

tomatpuré

hakkede tomater

vann

finhakket hvitløk

Finhakket basilikum (fersk eller tørket)

salt og pepper (smak til)

revet ost

cherrytomater

frisk basilikum (til servering)

Fremgangsmetode

Bland sammen de tørre ingrediensene, tilsett vann og olje. Elt deigen i kjøkkenmaskin (på medium hastighet) i ca. 10 minutter eller elt for hånd til deigen er smidig og glatt. La deigen heve til dobbel størrelse.
Lag kjøttsausen: Brun løk, hvitløk og basilikum. Tilsett tomatpuré og la det frese i noen minutter mens du rører. Tilsett deretter kjøttdeigen, stek til den er brunet.
Tilsett hakket tomat og vann, la putre i ca. 10 minutter til det tykner. La den gjerne stå lengre om du har god tid.
Kjevle ut pizzadeigen og ha den over på en bakepapirkledd langpanne. Fordel over kjøttsaus, ost og cherrytomater delt i to.
Stek pizzaen midt i ovnen på 225 grader i ca. 20 minutter, til osten er gylden. Pynt med frisk basilikum.
Server med salat og gjerne en god rømmedressing

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆