En klassisk potetsalat er perfekt tilbehør til grillmat, spekemat og på koldtbordet. Se også alle smaksvariantene du kan lage med denne klassiske oppskriften.

Potetsalat passer til mange av sommerens middagen og anledninger. En god potetsalat er nydelig til grillmat, spekemat og som godt tilbehør på koldtbordet. Søndagsstek med potetsalat og lune rotgrønnsaker er også veldig godt. Denne potetsalaten kan du godt lage en god stund før den serveres, den blir bare bedre av å stå i kjøleskapet noen timer eller over natten.

210301-u18-marked-bannere-1200x800-2.jpg

Kok potetene riktig

Kokefaste poteter bør kokes forsiktig i lettsaltet vann i 15-20 minutter, avhengig av størrelsen. Unngå fosskoking, da kan potetene sprekke. La potetene avkjøle før du skjærer dem i passende biter og vender dem inn i dressingen.

5 gode smaker til klassisk potetsalat

Med denne grunnoppskriften på klassisk potetsalat kan du variere smaken i det uendelige. Her får du våre 5 favoritter:

 1. Alle typer løk, som vårløk, rødløk, sjalottløk og gressløk 
 2. Sylteagurk eller kapers
 3. Sennep i dressingen
 4. Sitronsaft i dressingen
 5. Friske urter, som gressløk, persille, timian eller estragon

🇫🇷 Deilig, fransk potetsalat: Ny vri på potetsalaten

KLASSISK POTETSALAT

Du trenger:

 • 8-10 kokefaste poteter (Beate eller lignende, spør i butikk)
 • 1/2 purreløk
 • 1 grønt eple
 • 3 dl lettrømme (1 boks)
 • 4 ss majones
 • Salt og pepper

Slik gjør du:

 1. Skrell og kutt potetene i biter, kok i lettsaltet vann til de er møre. 
 2. Skjær purreløken i skiver. Eplet kan enten skjæres i løvtynne båter eller raspes i salaten, avhengig av hva du liker. Raspet gir mer saft, mens tynne båter gir mer sprø tyggemotstand.
 3. Rør sammen dressingen av rømme, majones, salt og pepper før du vender den forsiktig inn i potetene, med purre og eple. Rør inn litt av gangen og slutt når du synes det er nok. Noen liker mye dressing, andre liker potetsalaten ganske tørr.
 4. Kan serveres med en gang, men den blir gjerne bedre av å stå en stund. Husk da å ha i litt mer dressing enn du liker, for den tørker inn i potetene.

TRENGER DU FLERE MIDDAGSTIPS? HER ER MANGE DEILIGE OPPSKRIFTER!