Til hovedinnhold
salat

Klassisk potetsalat

En klassisk potetsalat er perfekt tilbehør til grillmat, spekemat og på koldtbordet.

Klassisk potetsalat

15min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

kokefaste poteter (fks. Beate)

purreløk

grønt eple

lettrømme (1 boks)

majones

salt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Skrell og kutt potetene i biter, kok i lettsaltet vann til de er møre.
Skjær purreløken i skiver. Eplet kan enten skjæres i løvtynne båter eller raspes i salaten, avhengig av hva du liker. Raspet gir mer saft, mens tynne båter gir mer sprø tyggemotstand.
Rør sammen dressingen av rømme, majones, salt og pepper før du vender den forsiktig inn i potetene, med purre og eple.
Rør inn litt av gangen og slutt når du synes det er nok. Noen liker mye dressing, andre liker potetsalaten ganske tørr.
Kan serveres med en gang, men den blir gjerne bedre av å stå en stund. Husk da å ha i litt mer dressing enn du liker, for den tørker inn i potetene.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆