Til hovedinnhold
middagstips

Klassisk seibiff med stekt løk

Vil du spise mer hvit fisk er seibiff et godt alternativ. Med stekt løk og råkostsalat har du en god og sunn hverdagsmiddag for hele familien.

Klassisk seibiff med stekt løk

1t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til seibiff:

sei uten skinn og bein (frossen)

hvetemel

salt

pepper

smør (til steking)

Stekt løk:

store løk (i tynne skiver)

smør

sukker

Råkost:

gulrøtter

sitron (saft og revet skall)

Persillesmør:

smør

fersk persille (finhakket)

Servering:

kokte poteter

sitron (i båter)

Fremgangsmetode

Legg fisken til tining ca. 1 time på kjøkkenbenken. Du kan også tine fisken i kaldt vann, innpakket i en tett plastpose. Det tar litt kortere tid.
Del seiblokkene i porsjonsstykker. Bland sammen mel, salt og pepper på en tallerken og vend seibiffene i melet slik at alle sidene blir godt dekket.
Smelt rikelig med smør i en stekepanne på middels sterk varme. Stek seibiffene godt på begge sider, til den er gjennomstekt og har fått fin stekefarge. Det tar 15-20 minutter.

Stekt løk

Fjern tørre lag på løken og del i tynne skiver. Bruk gjerne mandolin om du har.
Smelt smør i en stekepanne på middels sterk varme. Tilsett løk og sukker. La det surre til i 20-40 minutter til løken er myk og begynner å få en gyllen farge. Rør om underveis og pass på at løken ikke blir brent. Hold varm til maten skal serveres.

Råkost

Skrell gulrøttene og rasp på grovt rivjern. Riv over sitronskall og bland godt. Ringle til slutt over ferskpresset sitronsaft.

Persillesmør

Smelt smør i en liten kasserolle. Rør inn finhakket persille.
Server seibiff og stekt løk med kokte poteter, persillesmør og sitronbåter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆