Til hovedinnhold
middagstips

Koteletter på grønnsakseng

Saftige koteletter på en seng av ovnsbakte grønnsaker er deilig både til fest og hverdag. Lager du alt i én langpanne, blir det også mindre oppvask!

Koteletter på grønnsakseng

30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

svinekoteletter

poteter

rødløk

hvitløk

rød chili

squash

sellerirot

gulrot

Rosenkål

rødt eple

svisker

sitron

frisk salvie

olivenolje (eller mer)

smør (til steking)

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 180 grader og finn frem langpannen.
Kutt grønnsakene i staver, sitron, hvitløk og chili i skiver og eplene i båter.
Vend grønnsakene, sitron, epler og svisker i olivenolje og krydre med salt, pepper og fersk salvie. Sett langpanna inn i den varme ovnen i 15 minutter.
Salte og pepre kotelettene og brun dem så i smør, i ca to minutter på hver side til de har fått fin, gyllen stekeskorpe.
Kjenn på grønnsakene. De skal ha begynt å bli møre. Ta ut formen med grønnsakene og legg kotelettene på toppen. Sett tilbake i stekovnen og la dem steke med i 5 minutter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆