Til hovedinnhold
kylling

Kremet kyllinggryte med sopp og bacon

Gryteretter behøver ikke alltid ta lang tid for å bli gode. Denne nydelige kyllinggryta med sopp og bacon er klar på en halvtime - perfekt til travle hverdager!

Kremet kyllinggryte med sopp og bacon

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

champignon (i skiver)

baconterninger

smør

kyllingfilet (i biter)

gul løk (finhakket)

hvitløk (finhakket)

kremfløte

kyllingkraft eller -buljong

kremost med hvitløk og urter (romtemperert)

fersk timian (eventuelt 1 ts tørket)

sterk sennep

soyasaus

pepper

brokkoli (i små buketter)

grønt eple (i terninger)

Fremgangsmetode

Del kyllingfileten i munnfullstore biter, finhakk løk og hvitløk.
Brun soppen i en tørr stekepanne på sterk varme. Stek til soppen begynner å «svette», faller litt sammen og får farge. Ha over i en stor gryte.
Brun baconterningene i samme stekepanne. Løft over i gryta med soppen.
Senk temperaturen og smelt litt smør i stekepannen. Brun kyllingbitene og legg over i gryta.
Smelt resten av smøret og la løk og hvitløk surre i 2-3 minutter under omrøring. Løken skal bli blank og myk, ikke svidd. Ha sammen med resten.
Hell fløte og kyllingkraft i gryta. Rør inn kremost og smak til med sennep, soyasaus og pepper. Legg i stilker med fersk timian.
La kyllinggryten småkoke under omrøring i ca. 5 minutter, til kyllingen er gjennomvarm.
Del brokkoli i mindre buketter og gi dem et raskt oppkok i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og ha brokkolibukettene i kyllinggryta.
Skrell eple, del i terninger og rør inn i kyllinggryta rett før servering. Server med kokte poteter eller ris.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆