Gryteretter behøver ikke alltid ta lang tid for å bli gode. Denne nydelige kyllinggryta med sopp og bacon er klar på en halvtime - perfekt til travle hverdager!
En god gryterett gjør hverdagsmiddagen litt enklere. Med kyllingfilet, fløte, bacon og sopp får du mange gode smaker på kort tid. Den herlige kyllinggryta er lett å lage, enkel å lage og perfekt å lage til mange.
Kyllinggryte med mye smak
Kyllingfilet er mørt og magert kjøtt som ikke trenger lang koketid og derfor er det helt perfekt å bruke til hverdagsmiddager som helst skal gå unna i en fei. Den milde smaken gjør at kjøttet kan brukes sammen med alt av krydder og andre mer smaksrike råvarer.

Lettrøkt smak fra bacon og umami fra soppen gir denne kyllinggryta dybde i smaken, mens fløte og kremost gir fylde uten at det blir for mektig. Resultatet blir en fin gryterett til tidlige høstdager.
Får du fløte til overs? Se 3 tips på gode retter du kan lage med restene:
Flere restemattips finner du her.
Dersom du har kantarell eller steinsopp kan du bruke det i stedet for sjampinjong – eller i tillegg til. Det gir gryteretten en fin høstsmak som passer like bra til fest som til hverdags.

Oppskrift på kyllinggryte med fløte og bacon
Til 4 porsjoner trenger du:
- 300 g champignon, i skiver
- 100 g baconterninger
- 1 ss smør
- 500 g kyllingfilet, i biter
- 1 gul løk, finhakket
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 2 dl kremfløte
- 2 dl kyllingkraft/-buljong
- 125 g kremost med hvitløk og urter, romtemperert
- 2 stilker fersk timian (ev. 1 ts tørket timian)
- 1,5 ts sterk sennep
- 0,5 ts soyasaus
- 0,5 ts pepper
- 1 brokkoli, i små buketter
- 0,5 grønt eple, i terninger
Slik gjør du:
- Forbered ingrediensene: skjær sjampinjong i skiver, del kyllingfiletene i munnfullstore biter, finhakk løk og hvitløk.
- Brun soppen i en tørr stekepanne på sterk varme. Stek til soppen begynner å «svette», faller litt sammen og får farge. Ha over i en stor gryte.
- Brun baconterningene i samme stekepanne. Løft over i gryta med soppen.
- Senk temperaturen og smelt litt smør i stekepannen. Brun kyllingbitene og legg over i gryta.
- Smelt resten av smøret og la løk og hvitløk surre i 2-3 minutter under omrøring. Løken skal bli blank og myk, ikke svidd. Ha sammen med resten.
- Hell fløte og kyllingkraft i gryta. Rør inn kremost og smak til med sennep, soyasaus og pepper. Legg i stilker med fersk timian.
- La kyllinggryten småkoke under omrøring i ca. 5 minutter, til kyllingen er gjennomvarm.
- Del brokkoli i mindre buketter og gi dem et raskt oppkok i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og ha brokkolibukettene i kyllinggryta.
- Skrell eple, del i terninger og rør inn i kyllinggryta rett før servering. Server med kokte poteter eller ris.
TIPS!
Godt brød eller hjemmelaget hvitløksbrød som tilbehør er helt fortreffelig for å få med seg de siste sausrestene på tallerkenen.
TRENGER DU FLERE MIDDAGSTIPS? HER ER MANGE DEILIGE OPPSKRIFTER!