Gryteretter behøver ikke alltid ta lang tid for å bli gode. Denne nydelige kyllinggryta med sopp og bacon er klar på en halvtime - perfekt til travle hverdager!

En god gryterett gjør hverdagsmiddagen litt enklere. Med kyllingfilet, fløte, bacon og sopp får du mange gode smaker på kort tid. Den herlige kyllinggryta er lett å lage, enkel å lage og perfekt å lage til mange.

Kyllinggryte med mye smak

Kyllingfilet er mørt og magert kjøtt som ikke trenger lang koketid og derfor er det helt perfekt å bruke til hverdagsmiddager som helst skal gå unna i en fei. Den milde smaken gjør at kjøttet kan brukes sammen med alt av krydder og andre mer smaksrike råvarer.

god kyllinggryte med enkle råvarer

Lettrøkt smak fra bacon og umami fra soppen gir denne kyllinggryta dybde i smaken, mens fløte og kremost gir fylde uten at det blir for mektig. Resultatet blir en fin gryterett til tidlige høstdager.

Får du fløte til overs? Se 3 tips på gode retter du kan lage med restene:

Flere restemattips finner du her.

Dersom du har kantarell eller steinsopp kan du bruke det i stedet for sjampinjong – eller i tillegg til. Det gir gryteretten en fin høstsmak som passer like bra til fest som til hverdags.

kyllinggryte med fløte og bacon

Oppskrift på kyllinggryte med fløte og bacon

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 300 g champignon, i skiver
  • 100 g baconterninger
  • 1 ss smør
  • 500 g kyllingfilet, i biter
  • 1 gul løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl kyllingkraft/-buljong
  • 125 g kremost med hvitløk og urter, romtemperert
  • 2 stilker fersk timian (ev. 1 ts tørket timian)
  • 1,5 ts sterk sennep
  • 0,5 ts soyasaus
  • 0,5 ts pepper
  • 1 brokkoli, i små buketter
  • 0,5 grønt eple, i terninger

Slik gjør du:

  1. Forbered ingrediensene: skjær sjampinjong i skiver, del kyllingfiletene i munnfullstore biter, finhakk løk og hvitløk.
  2. Brun soppen i en tørr stekepanne på sterk varme. Stek til soppen begynner å «svette», faller litt sammen og får farge. Ha over i en stor gryte.
  3. Brun baconterningene i samme stekepanne. Løft over i gryta med soppen.
  4. Senk temperaturen og smelt litt smør i stekepannen. Brun kyllingbitene og legg over i gryta.
  5. Smelt resten av smøret og la løk og hvitløk surre i 2-3 minutter under omrøring. Løken skal bli blank og myk, ikke svidd. Ha sammen med resten.
  6. Hell fløte og kyllingkraft i gryta. Rør inn kremost og smak til med sennep, soyasaus og pepper. Legg i stilker med fersk timian.
  7. La kyllinggryten småkoke under omrøring i ca. 5 minutter, til kyllingen er gjennomvarm.
  8. Del brokkoli i mindre buketter og gi dem et raskt oppkok i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og ha brokkolibukettene i kyllinggryta.
  9. Skrell eple, del i terninger og rør inn i kyllinggryta rett før servering. Server med kokte poteter eller ris.

TIPS!

Godt brød eller hjemmelaget hvitløksbrød som tilbehør er helt fortreffelig for å få med seg de siste sausrestene på tallerkenen.

TRENGER DU FLERE MIDDAGSTIPS? HER ER MANGE DEILIGE OPPSKRIFTER!