Til hovedinnhold
pasta

Kremet pasta med røkelaks er deilig hverdagsmat

Lyst på rask og enkel middag? Da kan du kose deg med denne deilige, fargerike pastaretten med røkelaks, spinat og tomater.

Kremet pasta med røkelaks er deilig hverdagsmat

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

tagliatelle (eller vanlig spaghetti)

gul løk (finhakket)

hvitløk, finhakket

smør

kremfløte

crème fraîche

babyspinat

finhakket gressløk

revet sitronskall

pepper

cherrytomater (delt i to)

røkelaks (i strimler)

revet parmesanost

Fremgangsmetode

Kok pasta som anvist, i lettsaltet vann. Ta vare på litt av kokevannet til sausen.
Finhakk løk og hvitløk.
Smelt smør i stekepanne på middels sterk varme og la løk og hvitløk surre noen minutter, til det er blankt og mykt.
Hell over fløte, crème fraîche og litt av kokevannet fra pastaen. Kok opp og senk temperaturen. Blir sausen for tykk kan du spe med litt av kokevannet fra pastaen.
Rør spinatbladet, finhakket gressløk og sitronskall inn i sausen. Smak til med salt og pepper.
Hell sausen over pastaen og bland godt. Vend til slutt inn cherrytomater og strimlet røkelaks. Server med revet parmesanost og godt brød.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆