Til hovedinnhold
kylling

Kyllingwok med lettvint woksaus

Hvorfor ikke lage sausen selv neste gang du skal ha wok? Woksaus er overraskende enkelt å lage og du har mest sannsynlig alt du trenger allerede.

Kyllingwok med lettvint woksaus

10min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Til woksaus:

soyasaus

eddik

sitronsaft

sviskekompott (ev. hermetisk ananas)

brunt sukker

malt ingefær

hvitløkspulver

chili explosion (ev. chilipulver)

maisenna

vann

Wok med kylling og grønnsaker:

woksaus (Se over)

eggnudler

kyllingfilet (i strimler)

brokkoli (i buketter)

stor gulrot (i tynne strimler)

rødløk (i tynne båter)

rød paprika (i strimler)

stilker vårløk (i tynne strimler)

rapsolje

fersk koriander (finhakket)

lime (i båter)

Fremgangsmetode

Woksaus

Visp sammen alle ingrediensene i en kasserolle og gi sausen et raskt oppkok slik at den tykner litt.

Wok med kylling og grønnsaker

Lag woksausen først (eller bruk ferdigsaus fra butikken).
Skjær kyllingkjøttet i tynne strimler og vend sammen med 3-4 spiseskjeer av woksausen.
Kok nudlene som anvist på pakningen. Skyll godt og hold varme til servering.
Del brokkolien i små buketter. Kok 1 minutt i lettsaltet vann og avkjøl raskt i iskaldt vann.
Rens og kutt opp resten av grønnsakene slik at alt er klart når du går i gang med stekingen.
Varm opp halvparten av oljen i en wokpanne eller stekepanne på sterk varme. Stek kyllingstrimlene i flere omganger. Sett til side.
Ha resten av oljen i pannen og stek grønnsakene 1-2 minutter under omrøring.
Bland sammen nudler, kyllingstrimler og grønnsaker og smak til med salt og pepper om nødvendig. Server med resten av woksausen, finhakket koriander og limebåter.

Den aller beste woksausen lager du selv. Da kan du justere smakene akkurat slik familien liker det og variasjonsmulighetene er nærmest uendelige.

Hjemmelaget woksaus på 1-2-3

Selv om det finnes mange gode woksauser å få kjøpt i butikken, kan det være spennende å variere med hjemmelagde varianter. Det du trenger er litt salt, noe søtt og litt surt, pluss kraft eller buljong og urter, så er du der.

I oppskriften under har vi tatt utgangspunkt i ingredienser du sannsynligvis allerede har på kjøkkenet. Kanskje med unntak av sviskekompotten. Dersom du ikke har akkurat det, kan litt hermetisk ananas gjøre samme nytten. Lag sausen på samme måte og kjør den glatt med en stavmikser før den helles over i wokpannen.

Bruk restematen i woken

Det mest fantastiske med wok er at du kan bruke alt av grønnsaker og derfor er det perfekt å lage når du trenger å rydde litt i grønnsakskuffen. Løk, rotgrønnsaker, tomater, squash, sjampinjong, sukkererter, paprika – alt går i wokpannen.

Brokkoli og blomkål blir best om de små bukettene får et raskt oppkok i lettsaltet vann før de stekes i woken. Det gjør at det blir enklere å få et jevnt stekt resultat.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆