Fisk og grønnsaker i samme pakke er perfekt for grilling i hagen og til å ta med ut på tur. Med laks i folie har du lettvint og smakfull sommermat som er klar på en halvtime.

Hva er vel enklere enn å legge en pakke med grønnsaker og laks på grillen? Fersk og frossen fisk tar like lang tid, uten at du behøver å tenke på tining. Etter omtrent 20 minutter er middagen klar.

Dersom værgudene ikke spiller på lag og middagen må lages innendørs, kan du bake fiskepakken i ovnen. Da kan du bytte ut aluminiumsfolien med bakepapir som knyttes sammen med bomullshyssing.

Godt tilbehør til laks i folie

Det finnes nesten ikke grenser for hva du kan ha sammen med laks i folie. Vi har valgt poteter, vårløk og sukkererter, men bruk det du har tilgjengelig. Paprika, tomater, blomkål og brokkoli i små buketter, løk og rotgrønnsaker som gulrot og rødbete er også velegnet.

Lag ditt eget kryddersmør til fiskepakken. Her er 3 forskjellige varianter.

laks i folie med grønnsaker

Rotgrønnsaker som poteter, gulrøtter og rødbeter kan være lurt å skjære i tynne skiver eller forkoke litt for å sikre at fisk og grønnsaker blir ferdig samtidig.

Det du derimot bør være forsiktig med når du skal bruke aluminiumsfolie, er sitron, eddik og syltede ingredienser. Syre kan løse opp folien og derfor er det veldig viktig å lese på pakningen om det er noen bruksbegrensninger. (Kilde: matportalen.no)

Prøv heller å grille sitronene! Del i to og legg rett på grillristen, med snittsiden ned, på indirekte varme i 15-20 minutter. Den varme sitronen smaker mye mer enn når den er fersk og gir fin balanse til den fete fisken.

laks i folie med grønnsaker og urtedressing

Oppskrift på grillet laks i folie

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 6 poteter, i tynne skiver
  • 4 vårløk, i biter
  • 200 g sukkererter
  • 4 laksefileter (beregn ca. 150 g pr. porsjon)
  • 2 ts grovt flaksalt
  • 1 ts pepper
  • 1 dl crème fraîche (eller seterrømme)
  • 50 g Snøfrisk Naturell
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss fersk dill, finhakket
  • 0,5 ts sitronsaft
  • 0,25 ts grovt flaksalt
  • 1 sitron, i båter

Slik gjør du:

  1. Varm opp grillen med en sone for direkte varme og en sone for indirekte varme. Skal du steke laksepakken i ovnen setter du denne på 220 grader, eller 200 grader varmluft.
  2. Del potetene i tynne skiver og vårløken i 2-3 cm lange biter.
  3. Fordel potetskivene, vårløk og sukkererter på ark med aluminiumsfolie. Bruk et ark pr. porsjon.
  4. Legg laksefiletene på grønnsakene og krydre med salt og pepper.
  5. Pakk folien rundt fisken og grønnsakene, til du har en tette pakke. Legg laksepakkene på grillen, med sømmen opp, over indirekte varme. Grill i 15-20 minutter, til potetskivene er møre og laksen er ferdig.
  6. Rør sammen crème fraîche, Snøfrisk, finhakket hvitløk og dill til en frisk dressing. Smak til med sitronsaft og salt.
  7. Server laksepakken med urtedressingen, sitronbåter og en enkel grønn salat.

TRENGER DU FLERE MIDDAGSTIPS? HER ER MANGE DEILIGE OPPSKRIFTER!