En nydelig appelsinsaus løfter måltidet og passer spesielt godt til lyst kjøtt. Prøv det neste gang du skal servere kalkun eller kylling.

Skal du har kalkun på nyttårsaften, eller har lyst til å løfte kyllingmiddagen? Da kan du bytte ut den klassiske fløtesausen med en litt mer spenstig appelsinsaus. Den er veldig enkel å lage og gir festmiddagen et skikkelig løft.

Appelsinsaus til kylling og kalkun

At appelsinsaus er godt til and kjenner kanskje de fleste til, men den friske sausen passer også helt nydelig til kalkun og kylling - og and. Den søte og syrlige sausen er en perfekt match til det magre og lyse kjøttet.

Appelsinsaus til kalkun, kylling og and

Prøv appelsinsaus til kalkun, gjerne sammen med en frisk waldorfsalat og rosenkål.

Du kan bruke både vinterens saftige appelsiner eller juice fra butikken. Saften av klementin gir en ekstra spennende smak om du vil prøve det.

Prikken over i-en i denne oppskriften er soyasausen. Den gir en fin fylde, samtidig som saltet fremhever de andre deilige smakene.

Har du rester av appelsin i kjøleskapet? Se så mye godt du kan lage:

Prøv også appelsinsausen til svinestek eller ribberester.

Lei av tørr svinestek? Her er tipsene som gir saftig og god søndagsmiddag.

appelsinsaus med appelsinmarmelade

Oppskrift på appelsinsaus

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 50 g smør
  • 0,5 gul løk, finhakket
  • 8 dl silt sjy/kraft
  • 2 dl saft av appelsin (eller appelsinjuice)
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss appelsinmarmelade
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du:

  1. Smelt smør i en kasserolle på middels sterk varme. Stek finhakket løk til den er blank og myk.
  2. Tilsett sjy/kraft, appelsinjuice og soyasaus. Kok inn til halv mengde.
  3. Smak til appelsinsausen med marmelade og pepper. Bruk stavmikseren dersom du ønsker en jevn saus uten klumper.
  4. TIPS: Er sausen for tynn, kan du lage jevning med litt maisenna og kaldt vann. Husk å la sausen koke opp igjen.

TRENGER DU FLERE MIDDAGSTIPS? HER ER MANGE DEILIGE OPPSKRIFTER!