Til hovedinnhold
salat

Mettende pastasalat med kylling og pesto

Pastasalat med kylling er perfekt middag når du ikke har tid til å lage mat. Hjemmelaget grønn pesto setter prikken over i'en.

Pastasalat med pesto, kylling, brokkoli og rødløk. Servert på grønt fat med lyst brød og revet ost på siden.

15min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Pastasalat:

kyllingfilet (strimlet)

soltørkede tomater i olje (strimlet)

salt og pepper (smak til)

pastasløyfer

brokkoli (i små buketter)

rødløk (i tynne skiver)

Pesto:

fersk basilikum

hvitløk

ristede pinjekjerner

revet parmesan

god olivenolje

grovt flaksalt

Fremgangsmetode

Tørk kyllingfiletene godt og skjær i strimler.
Varm opp litt olje fra glasset med soltørkede tomater på sterk varme. Brun kyllingstrimlene godt og krydre med salt og pepper. Senk temperaturen og stek videre under omrøring til kyllingbitene er gjennomstekt. Avkjøl.
Kok pasta som anvist i lettsaltet vann. Rens brokkoli og del i små buketter. Kok brokkolibitene sammen med pastaen det siste minuttet.
Skyll pasta og brokkoli godt i kaldt vann og la renne godt av i et dørslag.

Pesto

Ha basilikumblader, hvitløk, ristede pinjekjerner og parmesan i en food processor. Spe på med olje mens maskinen til en tykk og jevn saus. Smak til med salt.
Vend pasta, brokkoli og mesteparten av pestoen sammen i en stor salatbolle.
Ha kylling, soltørkede tomater og rødløk i salatbollen og bland godt. Server med godt brød og resten av pestoen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆