Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Ovnsbakt laks med agurksalat

Dette er norsk tradisjonsmat som både er sunn, og riktig så enkel å lage. Laks blir perfekt stekt når den bakes i ovnen, og en frisk agurksalat hører selvfølgelig med!

Ovnsbakt laks med agurksalat

15min / 25min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Ovnsbakt laks:

Laksefilet uten skinn i porsjonsstykker (ca. 150 gram per porsjon)

salt

nykvernet pepper

sitron

smør eller olje

Agurksalat:

agurk

havsalt

olje

eddik

sukker

sitronsaft

Fremgangsmetode

Ovnsbakt laks

Bruk en ildfastform og pensle den med olje eller smør.
Legg laksen i formen, ha over litt sitronsaft og salt/pepper.
Stek i en forvarmet ovn på 180 grader i 10 - 12 minutter.

Agurksalat

Skjær agurken i tynne skiver, bruk gjerne mandolin.
Ha agurken i en bolle, tilsett salt og la det trekk ut vesken. Sil av vesken.
Bland sammen olje, eddik, sukker og sitron. Rør godt. Tilsett det sammen med agurken, rør godt og smak til med sukker.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆