Til hovedinnhold
helgemat

Ostesufflé

En perfekt ostesufflé er himmelsk luftig og kan lett imponere enhver middagsgjest.

Ostesufflé

15min / 40min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

6 porsjoner

30gsmør

30ghvetemel

3dlhelmelk

85grevet ost (gjerne vellagret)

4stkegg

1tssennep

en fjerdedeltskajennepepper

1tssalt og pepper (smak til)

1sssmeltet smør (til smøring av form)

3sstørre brødsmuler (til smøring av form)

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 200 grader og sett stekebrettet til forvarming på nederste rille.
Smelt smøret i en gryte og rør inn hvetemelet. La koke i ca. 1 minutt, til det får en nøtteaktig lukt. Ha melken i litt etter litt, samtidig som du rører godt. Blandingen skal få en fin konsistens.
Trekk gryten av platen og rør inn ost, eggeplommer, sennep, kajennepepper, salt og pepper.
Smak på blandingen – la den være litt for salt, fordi eggehvitene også skal i litt senere.
Smelt smør og smør porsjonsformene innvendig. Dryss tørre brødsmuler langs kantene.
Pisk eggehvitene stive i en egen bolle. Rør så én stor spiseskje med piskede eggehviter inn i osteblandingen.
Vend deretter forsiktig inn resten av eggehvitene med en ballongvisp eller en slikkepott. Det er viktig at hviten holder seg luftig, så vær lett på hånden og ikke visp for mye.
Fordel blandingen i de ildfaste småformene. De skal være ca. 3/4 fulle.
Sett formene på det varme stekebrettet. Bak ostesuffleene på nederste rille i 12-15 minutter. Følg med underveis. De er ferdige når de har hevet seg og er gylne på toppen!
Ikke åpne døren til stekeovnen i løpet av steketiden, da kan suffleene falle sammen.
Serveres rykende ferske, og gjerne med en grønn salat og litt brød til.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn