Til hovedinnhold
salat

Fransk potetsalat

Denne potetsalaten er god til grillmat og et klassisk biff med bearnés, og er litt lettere enn den klassiske kremede potetsalaten. Prøv den også gjerne til fisk!

Fransk potetsalat

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

Potetsalat:

små poteter (fks. Amandine)

ruccola

rødløk

Vinaigrette:

olivenolje

hvitvinseddik

honning

sennep

salt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Kok potetene. Om du skreller dem eller ikke avhenger av hva du liker, men se an skallet om du vil spise det. Det må være tynt og friskt.
Hvis potetene er veldig små er det fint å bevare dem hele, hvis ikke kan du dele dem i to eller fire.
Skjær løken i tynne ringer eller båter, etter hva du synes er penest.
Lag vinaigretten ved å kjøre alle ingrediensene med en stavmikser eller røre godt, så oljen og eddiken binder seg. Har du ikke hvitvinseddik kan du erstatte den med eplesidereddik.
Bland poteter, ruccula og løk, og vend inn dressingen. Server straks, ettersom rucculaen vil begynne å falle sammen når den blandes med vinaigretten.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆