middagstips
Reinskav med tyttebærdressing i pitabrød
Hvorfor ikke prøve reinskav, sopp og tyttebær i pitabrød til middag? Det nydelige kjøttet er klart på 1-2-3 og smaker fantastisk av norsk natur.
20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til reinskav i pitabrød:
400 greinskav
4 sssmør
200 gsjampinjong (i skiver)
2 feddhvitløk (finhakket)
1 tssalt
en halv tspepper
en halv stkpurre (finsnittet)
2 stilkerfersk timian
Tyttebærdressing:
3 ssrømme
1 ssrørte tyttebær (eller tyttebærsyltetøy)
en halv tsgrovt havsalt
en fjerdedel tspepper
Servering:
4 stkpitabrød
1 stkrødløk (i tynne skiver)
50 gruccola
Fremgangsmetode
La reinskavet ligge i pakken på benken mens du gjør klar resten.
Smelt halvparten av smøret i stekepanne på sterk varme, og stek sjampinjongskivene til de begynner å få farge. Senk temperaturen til middels varme og tilsett finhakket hvitløk. La alt surre i 3-4 minutter. Sett til side.
Sett opp temperaturen igjen, og stek reinsdyrkjøttet raskt i flere omganger. Krydre med salt og pepper.
Når alt kjøttet er brunet tilsettes finsnittet purre og stilker med fersk timian. Rør om og la alt surre i ca. 1 minutt.
Tyttebærdressing
Bland sammen rømme og rørte tyttebær i en skål. Smak til med flaksalt og pepper.
Servering
Varm opp hjemmelagde pitabrød eller følg anvisning på pakningen.
Fyll pitabrødene med reinskav, stekt sopp, rødløk, paprika og ruccula. Topp med frisk tyttebærdressing.