Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Rekecocktail – forretten som vekker gode minner

Rekecocktail var en stor slager på 70- og 80-tallet. Vi slår et slag for denne klassikeren, med deilig saus basert på hjemmelaget majones.

Rekecocktail – forretten som vekker gode minner

30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Rekecocktail:

reker

agurk

reddiker

sjalottløk

mango

isbergsalat eller annen grønn salat

dill

Hjemmelaget majones:

egg

nøytral olje

salt

sennep

sitronsaft

Kremet Cocktailsaus:

hjemmelaget majones

rømme

Worcester sauce

ketchup

kajennepepper (smak til)

sylteagurk (smak til)

sitronsaft (smak til)

salt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Hjemmelaget majones

Bruk en beholder som er litt høy og smal, f.eks. et norgesglass eller et målebeger.
Knekk egget forsiktig i og fyll på med de andre ingrediensene.
Sett stavmikseren forsiktig ned i beholderen uten å skru den på.
Når stavmikseren er på plass, rett over eggeplommen, setter du den i gang og hever den forsiktig oppover mens ingrediensene blander seg. Det tar ca 20 sekunder!
I etterkant kan du smake til med mer salt eller sitron, så majonesen blir etter din smak.

Kremet cocktailsaus

Finhakk sylteagurken og bland alle ingrediensene godt sammen.
Smak til med litt fersk sitronsaft, salt og pepper.

Rekecocktail

Rens rekene og kutt mango, agurk og sjalottløk i småbiter. Skjær reddikene i tynne skiver og salaten i strimler.
Finn frem 4 glass og legg i lag med grønnsaker, reker og saus. Pynt med sitronskiver, noen ekstra fine reker og en dilldusk. Server med litt brød, om ønskelig.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆