Til hovedinnhold
brød og bakst

Pull apart -hvitløksbrød med ost

Nystekt pull apart -hvitløksbrød med ost er det perfekte tilbehøret til alt fra fiskesuppe og grillmat, til lette sommersalater.

Pull apart -hvitløksbrød med ost

15min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

lyst landbrød (eller smørloff)

smør

finhakket hvitløk

finhakkede friske urter (fks. bladpersille, oregano og timian)

gulost (eller mozzarella, revet)

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 220 grader, over- og undervarme.
Skjær brødet på kryss og tvers, uten å skjære helt igjennom. Legg på bakepapirkledd stekebrett eller i en stor ildfast form.
Fyll brødet med revet ost. Skiver med chèvre eller blåmuggost smaker også godt sammen med gulosten.
Smelt smør og rør inn finhakket hvitløk og ferske urter. Hell urtesmøret over brødet og osten, godt ned i alle sprekkene.
Stek hvitløksbrødet midt i ovnen i ca. 15 minutter. Dekk til med aluminiumsfolie underveis hvis brødet ser ut til å bli for godt stekt på toppen. Hvitløksbrødet er best med en gang det kommer ut av ovnen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆