Til hovedinnhold
frukt og grønt

Hjemmelaget ketchup

Når du først har fått smaken på hjemmelaget ketchup kommer du til å bli helt hekta. Da er det jo bra det er så enkelt å få et godt resultat.

Hjemmelaget ketchup

1t 30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

sjalottløk (finhakket)

hvitløk (finhakket)

olivenolje

hermetiserte knuste tomater (ca. 400 gram)

tomatpuré

brunt sukker

eplesidereddik (eller klar 7% eddik)

hvitvinseddik, eller sitronsaft

paprikapulver

grovt flaksalt

pepper

Fremgangsmetode

Rens og finhakk løk og hvitløk. Varm opp olje i en tykkbunnet gryte på middels sterk varme og stek løken blank og myk. Pass på at løken ikke blir brent. Det kan gi en besk smak på ketchupen.
Bruk stavmikser til å kjøre tomatene til en jevn blanding.
Ha tomater, tomatpuré, sukker og eddik i gryta. Kok opp, senk temperaturen og la sausen småkoke i ca. 1 time.
Smak til med paprikapulver, salt og pepper.
Kjør sausen jevn med en stavmikser eller food processor.
Hell ketchupen over på varme, tørre og sterile glass eller flasker. Oppskriften gir ca. 3 dl ketchup.
Sett på lokk og la glassene avkjøle på benken. Uåpnede glass og flasker oppbevares mørkt og kjølig i 6-12 måneder. Åpnede glass oppbevares i kjøleskapet og er holdbare i 2-3 uker.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆