Til hovedinnhold
middagstips

Saftig lammestek med ovnsbakte rotgrønnsaker

Surret lammestek bruner du raskt i pannen før du legger den i en ildfast form med rotgrønnsakene. Deretter lager steken seg nærmest selv.

Saftig lammestek med ovnsbakte rotgrønnsaker

2t 30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til lammestek:

surret lammestek

olivenolje

hvitløk (finhakket)

fersk rosmarin (finhakket)

fersk timian (finhakket)

flaksalt (grovt)

pepper

Ovnsbakte grønnsaker:

gul løk (i båter)

rødløk (i båter)

gulrøtter (i biter)

pastinakk (i biter)

rødbeter (i biter)

gulbeter (i biter)

rapsolje

flaksalt (grovt)

pepper

fersk timian (eller rosmarin)

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 125˚C. Tørk lammesteken godt med kjøkkenpapir og brun raskt på alle sider i en stekepanne på høy varme. Legg steken i en ildfast form.
Bland sammen olivenolje, finhakket hvitløk, urter, salt og pepper. Gni blandingen godt inn i kjøttet.
Sett inn steketermometer i den tykkeste delen og stek midt i ovnen til kjernetemperaturen viser 65-70˚ for medium stekt kjøtt, eller 75˚ for gjennomstekt kjøtt. Det tar ca. 1,5-2 timer.

Ovnsbakte grønnsaker

Rens løk og rotgrønnsaker og del i omtrent like store biter.
Legg grønnsakene i en ildfast form og ringle over rapsolje. Krydre med flaksalt, nykvernet pepper og ferske urter, og vend om slik at alt fordeler seg jevnt.
Ta lammesteken ut av ovnen når den ønskede temperaturen er nådd. Dekk med aluminiumsfolie og la steken hvile til grønnsakene er ferdig stekt.
Øk temperaturen på ovnen til 210˚C varmluft. Stek rotgrønnsakene midt i ovnen til de er møre og har fått fin farge, ca. 20-30 minutter. Vend om underveis.
Skjær lammesteken i fine skiver og server med ovnsbakte rotgrønnsaker.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆