Til hovedinnhold
julemat

Saftige medisterkaker

Vet du hvilke to krydder man skal ha i medisterkakene?

Saftige medisterkaker

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

medisterdeig

salt

melk (spe med mer om nødvendig)

pepper

muskat

ingefær

potetmel

Fremgangsmetode

Ha medisterdeigen, potetmelet og krydderet i en bolle og bland godt sammen. Dette kan du gjøre i en kjøkkenmaskin eller for hånd, begge deler fungere fint.
Spe med melken litt etter litt, og pass på at alt er godt blandet inn før du tilsetter mer. Stopp når du synes deigen er passe.
Smelt smør i en stekepanne og stek en liten prøvebit for å kjenne at kryddermengde og konsistens er som ønsket. Juster eventuelt.
Form flate medisterkaker ved hjelp av to spiseskjeer, og stek dem gylne i en stekepanne med litt smør. De skal ikke gjennomstekes.
Stek kakene ferdige i 10-15 minutter i en ildfast form på 180 grader midt i stekeovnen, eller la dem trekke omtrent like lenge i en kasserolle med varmt vann og en buljongterning.
Server medisterkaker med tradisjonelt juletilbehør, eller som egen middag med brun saus, poteter og grønnsaker.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆