Til hovedinnhold
middagstips

Saftige sommerkoteletter med makaronisalat

Sommerkoteletter på grillen er rask og god sommermat. Med deilig kremet makaronisalat som tilbehør har du en lettvint hverdagsmiddag til hele familien.

Saftige sommerkoteletter med makaronisalat

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til koteletter:

sommerkoteletter

rapsolje

Makaronisalat:

makaroni (ukokt)

egg (hardkokte)

majones

lettrømme

sterk sennep (fks Dijonsennep)

agurkmix (eller finhakket sylteagurk)

sitron (revet skall)

hvitvinseddik (eller sitronsaft)

salt og pepper (smak til)

vårløk (finsnittet)

rød paprika (i små terninger)

Fremgangsmetode

Kok makaroni i lettsaltet vann som anvist på pakningen. Hell av kokevannet og skyll godt i kaldt vann. La pastaen renne godt av i et dørslag og ha deretter over i en bolle.
Hardkok egg og avkjøl i kaldt vann. Bruk eggedeler til å dele eggene i små biter.
Rør sammen majones, rømme og sennep. Smak til dressingen med agurkmix, revet sitronskall, hvitvinseddik, salt og pepper.
Bland sammen makaroni, egg, vårløk og paprika. Vend inn dressingen og la makaronisalaten stå ca. 30 minutter før servering.

Koteletter

Pensle sommerkotelettene med litt olje på hver side. Grill 2-3 minutter på hver side på direkte varme.
Flytt deretter kotelettene over på indirekte varme og grill videre til de er gjennomstekte (2-3 minutter). Server sommerkotelettene med kremet makaronisalat og frisk salat.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆