Til hovedinnhold
kjøtt

Slik lager du Chili con carne

Chili con carne er alltid populært. Følg denne oppskriften, og lag en deilig og mettende gryterett som slår ann hos både store og små.

Slik lager du Chili con carne

2t 30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

høyrygg (i terninger)

olje (og smør, til steking)

salt

pepper

stor rødløk (i grove biter)

store gulrøtter (i terninger)

rød chili (finhakket)

hvitløk (finhakket)

malt spisskummen

tørket oregano

Chili explosion-krydder (evt. 0,5 ts chilipulver)

tomatpuré

hakkede tomater

vann

grønnsaksbuljongterning

laurbærblad

kidneybønner

rød paprika (i biter)

sukker (smak til)

eddik (gjerne rødvinseddik, smak til med mer om nødvendig)

lime

fersk koriander (finhakket)

Fremgangsmetode

Tørk kjøttet godt og skjær i ca. 3 x 3 cm store biter. Varm opp olje og smør i en stor tykkbunnet gryte på middels sterk varme. Brun kjøttet (ikke for mye av gangen) og sett til side. Krydre kjøttet med litt salt og pepper.
Stek rødløk og gulrot i gryta noen minutter under omrøring, til løken blir blank.
Tilsett chili, hvitløk, spisskummen, oregano, chilipulver og tomatpure. La det surre 1 minutt under omrøring.
Legg kjøttet tilbake i gryta og tilsett hakkede tomater, vann, buljongterning og laurbærblad. Kok opp, senk temperaturen og la gryteretten småkoke under lokk i 1,5-2 timer.
Rør inn kidneybønner og paprika 5 minutter før servering. Løft ut laurbærbladet og smak til med salt, pepper, sukker, eddik og limesaft.
Server chili con carne med et dryss fersk koriander og limebåter. Kokt ris, tortillachips og avokado er også godt til den kraftige gryteretten.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆