Til hovedinnhold
frukt og grønt

Slik lager du verdens beste kålrabistappe

Kålrabistappe er det perfekte tilbehør til julemiddagen. Konsistensen og smaken spiller på lag med både pinnekjøtt, ribbe og juletorsk. Og oppskriften er enkel.

Slik lager du verdens beste kålrabistappe

35min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

kålrot (ca. 2 små eller 1 stor)

gulrot (kan sløyfes)

smør

ribbefett (eller ribbesjy, smak til)

muskat

h-melk (tilsett mer for tynnere stappe)

salt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Skrell og del kålroten og gulrøttene i terninger på ca 1 x 1 cm. Ha de over i en gryte og fyll på med vann til de er dekket.
Kok opp, og la småkoke til kålroten er mør. Ca 20 minutter.
Hell av kokevannet, og la gryten stå uten lokk for å dampe av seg mens du har i smøret i terninger. Mos sammen til ønsket konsistens.
Ha i muskat, ribbefett/ribbesjy, salt og pepper og bland godt.
Spe med litt og litt av melken, og rør kraftig mellom hver gang for å få en klumpefri og jevn mos. Smak til med mer salt og pepper og servér med det samme.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆