Til hovedinnhold
frukt og grønt

Smørdampet sommerkål til spekemat

En av vårens og sommerens delikatesser lages på mindre enn 5 minutter. Endelig kan vi kose oss med smørdampet sommerkål igjen!

Smørdampet sommerkål til spekemat

4min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Superenkel

Ingredienser

4 porsjoner

sommerkål (nykål)

vann

smør i terninger

salt

fersk timian (kan sløyfes)

nykvernet pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Fjern eventuelle stygge blader på sommerkålen og del den i 2 gjennom stilkfestet. Del hver halvdel opp i båter, 5-6 cm på det tykkeste.
Kok opp vann, smørterninger og salt i en stor gryte. Legg kål og timian i gryta, sett på lokk og la det dampe i 2-4 minutter.
Stikk kålen med en skarp kniv for å kjenne når kålen er mør. Det kan godt være litt motstand, så det er bedre å dampe den litt for lite enn litt for mye.
Bytt ut timiankvistene med nye ferske timiankvister, og krydre med nykvernet pepper før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆