Til hovedinnhold
norsk

Nardo- sodd fra Trøndelag

Nardo-sodd er litt enklere enn den tradisjonelle festvarianten. For eksempel finner vi ikke kjøttboller i dette soddet, men den er svært god, og like tradisjonsrik. Visste du at sodd nemlig kan spores helt tilbake til vikingtiden?

Nardo- sodd fra Trøndelag

3t 30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

sellerirot

gulrøtter

purreløk (liten)

gul løk

hele pepperkorn

laurbærblader

hvitløk (med skall)

høyrygg (av okse, gjerne blandet med lammekjøtt med bein)

mandelpoteter

olje (til steking)

Fremgangsmetode

Skjær selleri, 2 gulrøtter, purre og løk i biter. Legg i gryte med hvitløk, pepper og litt olje. Brun under omrøring.
Legg kjøttet i en ildfast form og sett det under grill på høy varme, 250 grader, i stekeovnen. La stå 10-15 minutter, under oppsyn, så det ikke brennes.
Legg kjøttet tillbake i gryta, og fyll opp med 2,5 liter vann. Kok i ca. 1,5 time.
Sil innholdet. Rens kjøttet, og skjær det i biter før du legger det tilbake i kraften.
Kok i en halv time. Smak til med rikelig kvernet salt og pepper. Tilsett skrelte poteter. Trekk videre til potetene er nesten kokt.
Skjær 2 (nye) gulrøtter i tynne skiver. Trekk videre til gulroten er kokt, men med litt tyggemotstand (al dente).
Serve gjerne flatbrød til.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆