Til hovedinnhold
lunsj

Ekte spansk omelett

Har du kokte poteter til overs? Lag en ekte spansk omelett - det er perfekt restemat og selvskreven til tapasfesten.

Ekte spansk omelett

20min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

olivenolje

gul løk (finhakket)

kokte poteter (i skiver, gjerne mer)

egg

vann (kan sløyfes)

salt

pepper

Fremgangsmetode

Skrell og finhakk løk. Skjær kokte poteter i 2-3 mm tykke skiver.
Varm opp olje i en liten stekepanne på 20-22 cm i diameter, på middels sterk varme. Stek løken under omrøring til den er myk og blank. Løft ut av stekepannen.
Fordel potetskivene jevnt utover i stekepannen og fordel løken jevnt utover.
Pisk egg, vann, salt og pepper sammen til en luftig røre, og hell over i stekepannen så det dekker grønnsakene. Tilsett mer egg, eller fløte om nødvendig.
La omeletten steke under lokk, på svak varme, til den har satt seg. Det tar ca. 10-12 minutter. Omeletten kan også stekes i ovnen på 180 grader varmluft. Det tar ca. 20 minutter.
Server omeletten varm eller lun, med et dryss finhakket bladpersille og godt brød til.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆