Har du kokte poteter til overs? Lag en ekte spansk omelett - det er perfekt restemat og selvskreven til tapasfesten.

Spansk omelett er perfekt å servere til lunsj eller som en rask og lettvint restemiddag. Det er selvsagt også et «must» på tapasbordet sammen med Deilig tapas med spekemat.

Slik lager du ekte spansk omelett

Mang en turist nok blitt overrasket når de har bestilt tortilla på spanske restauranter. De har kanskje forventet noen myke hvetelefser og så er det egentlig omelett de har bestilt. Herlig, spansk bondeomelett.

Omeletten er så viktig i den spanske kulturen at den faktisk har sin egen offisielle dag: 9. mars.

Prøv også:  Ovnsbakt omelett

kokte poteter til spansk omelett

Skal du være tro til den spanske tradisjonen skal det kun være poteter og egg i omeletten, og fullt navn på spansk er tortillas de patatas. Av og til brukes det også løk og da heter det tortilla con cebollo – omelett med løk.

Perfekt restemat

Har du potetrester etter gårsdagens middag er de perfekte å bruke i denne omeletten. Du trenger ikke skrelle potetene engang, du bare skjærer dem i tynne skiver og legger dem lagvis i panna.

Spansk omelett er i tillegg veldig enkelt å lage til flere, enten i en stor stekepanne, eller i en ildfast form som settes i ovnen.

spansk omelett til lunsj og tapas

Oppskrift på tortilla – spansk omelett

Til 4 porsjoner trenger du:

 • 1,5 ss olivenolje
 • 0,5 stk løk, finhakket
 • 250-350 g kokte poteter, i skiver
 • 4 stk egg
 • 4 ss vann (kan sløyfes)
 • 1 ts salt
 • 0,5 ts pepper

Slik gjør du:

 1. Skrell og finhakk løk. Skjær kokte poteter i 2-3 mm tykke skiver.
 2. Varm opp olje i en liten stekepanne på 20-22 cm i diameter, på middels sterk varme. Stek løken under omrøring til den er myk og blank. Løft ut av stekepannen.
 3. Fordel potetskivene jevnt utover i stekepannen og fordel løken jevnt utover.
 4. Pisk egg, vann, salt og pepper sammen til en luftig røre, og hell over i stekepannen så det dekker grønnsakene. Tilsett mer egg eller fløte om nødvendig.
 5. La omeletten steke under lokk, på svak varme, til den har satt seg. Det tar ca. 10-12 minutter. Omeletten kan også stekes i ovnen på 180 grader varmluft. Det tar ca. 20 minutter.
 6. Server omeletten varm eller lun, med et dryss finhakket bladpersille og godt brød til.

Tips: Dersom du har rå poteter kan du gjøre følgende: Skrell potetene og skjær i 2-3 mm tykke skiver. Stek potetskivene i olje sammen med finhakket løk på middels sterk varme, til potetene er møre. Følg deretter resten av oppskriften slik den står over.

TRENGER DU FLERE MIDDAGSTIPS? HER ER MANGE DEILIGE OPPSKRIFTER!