Til hovedinnhold
middagstips

Sunn og saftig grønnsaksgrateng

Sprengfull av vitaminer og gode smaker er grønnsaksgratengen både middag i seg selv – og godt som tilbehør. Perfekt når du vil tømme grønnsaksskuffen!

Sunn og saftig grønnsaksgrateng

50min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

poteter

purreløk

sellerirot

kålrot

kål

egg

matfløte

revet ost

hvitløk, finhakket

malt muskat

smør

salt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Sett stekeovnen på 175 ˚C. Skrell og skiv grønnsakene tynt. Bruk mandolin eller en skarp kniv.
Ha alle grønnsakene i en bolle, bland godt og vend inn 1 ts salt og 1 ts pepper. Legg grønnsakene over i en smurt, ildfast form.
Knekk egg i en bolle. Ha i matfløte, muskat, finhakket hvitløk, salt og pepper og rør godt sammen.
Ha i osten og bland. Hell eggeblandingen over grønnsakene.
Sett formen på et stekebrett midt i ovnen. Sett gjerne formen på et brukt bakepapir, så slipper du å få eventuelle matrester på stekebrettet.
Legg et bakepapir over grønnsaksgratengen, så blir ikke toppen for stekt. La gratengen stå i ovnen 40-50 minutter. (Steketiden vil variere fra ovn til ovn, og ut fra hvor små biter du har kuttet grønnsakene i.)
Sjekk at grønnsakene er møre før de serveres. Skal grønnsaksgratengen være hovedrett, passer det godt å servere litt brød til.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆