Til hovedinnhold
suppe

Tradisjonell ertesuppe med salt svineknoke

Tradisjonell ertesuppe er perfekt å lage når det er mange rundt middagsbordet. Ertesuppe med salt kjøtt er enkel, raus og kjempegod mat som metter lenge.

Tradisjonell ertesuppe med salt svineknoke

3t 30min / 12t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

gule erter (tørkede)

lettsaltet svineknoke

gul løk (finhakket)

fersk timian

laurbærblad

grønnsaksbuljongterning

vann

sellerirot (i terninger)

gulrot (i terninger)

purre (i ringer)

salt og pepper (smak til)

hakket bladpersille (til servering)

Fremgangsmetode

Legg ertene i en stor bolle og dekk godt med vann. La ertene bløtlegges natten over.
Hell av vannet på ertene. Ha svineknoke, utvannede erter, løk, timian, laurbærblad og buljongterning i en stor gryte. Hell over vann og kok opp.
Senk temperaturen og skum godt av i starten for å få en klar suppe. La deretter alt trekke under lokk i ca. 3 timer.
Tilsett sellerirot, gulrot og purre når det gjenstår 30 minutter av koketiden.
Løft ut svineknoken og rens kjøttet. Legg kjøttet tilbake i suppen og smak til med salt og pepper om det er nødvendig.
Dryss over litt finhakket bladpersille og server ertesuppen sammen med flatbrød og smør.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆