Til hovedinnhold
middagstips

Tradisjonelle kålruletter

Saftige kålruletter med gulrot, potet og saus er herlig tradisjonsmat. Her får du tipsene som gir perfekt resultat hver gang.

Tradisjonelle kålruletter

20min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

karbonadedeig

finhakket sjalottløk

salt

pepper

malt muskat

malt ingefær

malt allehånde

potetmel

melk

kålblader

buljong

smør

Fremgangsmetode

Bland sammen kjøtt, krydder og potetmel. Kjør sammen og spe på med litt og litt melk i foodprocessoren. Kjør sammen på høy hastighet.
Ta kålbladene fra stilken, skjær bort den tykkeste delen av stilken. Er kålbladene store kan de deles i to. Forvell bladene ca. 1 minutt i fosskokende vann som er lettsaltet. Avkjøl i kaldt vann og renn av.
Legg ca. 50 gram kjøttfarse i hvert blad, brett det sammen som en pakke. Legg pakkene tett i en ildfast form.
Slå over buljong og litt smør i formen. Dekk til med aluminiumsfolie og stek i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.
Server kålruletter med kokte poteter, grønnsaker og rørte tyttebær.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆